Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Προσκυνηματική Εκδρομή της Μητροπόλεως μας στην Κύπρο

Προσκυνηματική Εκδρομή της Μητροπόλεως μας στην Κύπρο

Η Ιερά Μητρόπολις Κυδωνίας και Αποκορώνου με το Καλαμάκι Τραβελ Σερβισες επε διοργανώνουν Προσκυνηματική αεροπορική εκδρομή ΣΤΗΝ ΚΎΠΡΟ ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

ΛΑΡΝΑΚΑΛΕΜΕΣΟΣΟΡΟΣ ΤΡΟΟΔΟΣΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΠΑΦΟΣ

16-21/10/2024      6 ΗΜΕΡΕΣ / 5 ΝΥΚΤΕΣ

1Η ΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ: ΠΑΦΟΣ ΠΕΤΡΑ ΡΩΜΙΟΥ -ΛΕΜΕΣΟ- ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο. Έλεγχος των εισιτηρίων και επιβίβαση στοαεροπλάνο για Κύπρο. Άφιξη στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στο πούλμαν άφιξη στη όμορφη Πόλη της Πάφου. Διασχίζοντας τους απέραντους αμπελώνες καιπορτοκαλεώνες του Φασουριού, φτάνουμε στον Πύργο των Ιπποτών στοΚολόσσι. Χτίστηκε αρχικά το 13ο αιώνα αλλά το κτήριο που διατηρείται μέχρισήμερα χρονολογείται στα μέσα του 15ου αιώνα. Θα ξεναγηθουμε στο Κούριοόπου ήταν μια σημαντική αρχαία πόληβασίλειο και είναι μια από τις πιοεντυπωσιακές αρχαιολογικές περιοχές της Κύπρου. Περνάμε από τις Αγγλικέςβάσεις και σταματάμε για τις φωτογραφίες στην Πέτρα του Ρωμιού, όπου κατάτη μυθολογία αναδύθηκε από τους αφρούς των κυμάτων, ή θεά της ομορφιάς καιτου Έρωτα, η Αφροδίτη. Θα καταλήξουμε στο πανέμορφο λιμάνι της Πάφου μετο υπέροχο φρούριο της. Χρόνος ελεύθερος, και αναχώρηση για την Λεμεσό γιανα ξεναγηθουμε στα ορεινά καταπράσινα θέρετρα της Κύπρου. Έπειτα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη Λευκωσία τακτοποίηση στα δωμάτια μαςδιανυκτέρευση.

_____________________________________________________________________________________________

General Tourist Office

Kalamaki, 731 00 Chania, Crete, Greece – Tel.: (0030) 28210 33713, Fax: (0030) 28210 33524

e-mail:[email protected]

2Η ΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και σήμερα η ημέρα μας είναιελεύθερη για να την αξιοποιήσουμε όπως θέλουμε. ΗΛευκωσία, η πρωτεύουσα της Κύπρου, έχει ενσωματωμέναστοιχεία των πολλών αυτοκρατοριών και βασιλείων που τηδιεκδίκησαν ανά τους αιώνες, ξεκινώντας από την εποχή του χαλκού. Οι στενοίστριφογυριστοί δρόμοι οδηγούν τους επισκέπτες από το Μουσείο της Κύπρου, με τις συλλογές από νεολιθικά και ρωμαϊκά εκθέματα, στα τείχη της πόλης. Σήμερα, τα τείχη, που χτίστηκαν στις αρχές του 17ου αιώνα από τους Βενετούς, χωρίζουν την αρχαία πόλη από τη σύγχρονη. Περάστε τις πέτρινες πύλες και θαμπείτε σε ένα μέρος όπου το παρελθόν είναι ακόμη ζωντανό, διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΛΕΥΚΩΣΙΑ  – ΛΑΡΝΑΚΑ 

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την Λάρνακα  περιήγηση και επίσκεψη στηνεκκλησία του Αγ. Λαζάρου. Ο μεγαλοπρεπής ναός χτίστηκε από τοναυτοκράτορα Λέοντα ΣΤ τον σοφό, τον 9ο  αιώνα και αναστηλώθηκε τον 17οαιώνα. Η εκκλησία είναι ένα από τα ωραιότερα δείγματα της Βυζαντινήςαρχιτεκτονικής στην Κύπρο. Ο τάφος του βρίσκεται κάτω από την Αγία Τράπεζατης εκκλησίας, ελεύθερος χρόνος,

επιστροφή στο ξενοδοχείο μας διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ : ΛΕΥΚΩΣΙΑΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥΗΡΑΚΛΕΙΔΙΟΥ Ι. ΜΟΝΗΜΑΧΑΙΡΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο καιαναχώρηση για την Λευκωσία . Επίσκεψη στην Ι. Μονή Μαχαιρά καιστον Τύμβο της Μακεδονίτισσαςστρατιωτικό κοιμητήριο και ηρώο τωνυπερασπιστών της Κύπρου κατά την εισβολή των Τούρκων το 1974, τα Ενετικάτείχη, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη, το Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής καιτα Φυλακισμένα μνήματα. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο στη γραφική ΛαϊκήΓειτονιά και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Ι. Μονή Αγίου Ηρακλειδίουγυναικεία μονή που συνδυάζει ιστορία και παρόν με συνοδεία με 40 περίπουμοναχές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας διανυκτέρευση.

_____________________________________________________________________________________________

General Tourist Office

Kalamaki, 731 00 Chania, Crete, Greece – Tel.: (0030) 28210 33713, Fax: (0030) 28210 33524

e-mail:[email protected]

5Η ΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ: ΛΕΥΚΩΣΙΑΙ. ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΤΡΟΟΔΟΣ – ΟΡΟΣ ΤΡΟΟΔΟΣ  – ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ 28,7χλμ