Αρχική > Ροή Ειδήσεων > 106 επέτειος από την κοίμηση του Οπλαρχηγού Χατζημιχάλη

106 επέτειος από την κοίμηση του Οπλαρχηγού Χατζημιχάλη

Το Σάββατο 23 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου στο Μάλεμε Κυδωνίας όπου διακονεί ο π. Ιωάννης Κουκουράκης τελώντας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία το Αρχιερατικό Μνημόσυνο του Οπλαρχηγού Χατζημιχάλη Γιάνναρη.

Μετά το πέρας του Μνημοσύνου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, στον αύλειο χώρο του Ναού όπου υπάρχει η προτομή του οπλαρχηγού.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του οπλαρχηγού, ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου και ομιλία από την δασκάλα κ. Ελένη Στυλιανουδάκη.

Το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί κι περιφερειακοί σύμβουλοι, οι αρχές του τόπου μας και εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων.

Ο Χατζημιχάλης Γιάνναρης γεννήθηκε στους Λάκκους, διακρίθηκε ως οπλαρχηγός στην επανάσταση του 1858, ήταν Γενικός Αρχηγός Κυδωνίας κατά τις επαναστάσεις 1866-69, 1878 και 1896-97.

Την 1η Δεκεμβρίου 1913, παρασημοφορείται απο τον τότε βασιλέα Κων/νο για την προσφορά του στους απελευθερωτικούς αγώνες της Κρήτης και παρουσία του τότε πρωθυπουργού Ελ. Βενιζέλου, υψώνει την ελληνική σημαία στο φρούριο Φιρκάς των Χανίων.

Απεβίωσε στο Μάλεμε Χανιών στις 21 Ιουλίου 1916, κηδεύτηκε με τιμές στρατηγού και τα οστά του βρίσκονται ενταφιασμένα στον Ομαλό, δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα.