Αρχική > Πρόγραμμα Ρ/Σ ”ΜΑΡΤΥΡΙΑ” 95,5 FM

Πρόγραμμα Ρ/Σ ”ΜΑΡΤΥΡΙΑ” 95,5 FM

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ”ΜΑΡΤΥΡΙΑ 95,5 FM”

 

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως  μας εκπέμπει από τον Νοέμβριο του 1992 σε 24ωρη βάση με εκπομπές ποικίλης θεματολογίας. Οι συνεργάτες του, ιερείς και λαϊκοί, κάτοχοι οι περισσότεροι πανεπιστημιακών τίτλων φροντίζουν ώστε να μεταδίδεται στους ακροατές ο καθαρός, λόγος του Θεού.

Ο σταθμός αποτελεί την φωνή της Ιεράς Μητροπόλεως μας στα ερτζιανά, με σκοπό να ξεκουράσουμε και να ψυχαγωγήσουμε τον ακροατή.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως μας ακούγεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και μέσα από την ιστοσελίδα της, σε κάθε γωνιά της υδρογείου. Αρχικά είχε ξεκινήσει με ένα σύντομο πρόγραμμα που κρατούσε λίγες ώρες καθημερινά. Χρόνο με το χρόνο το πρόγραμμα μεγάλωνε και σύντομα κάλυψε ολόκληρο το 24ωρο με την προσθήκη του Νυχτερινού Ραδιοφώνου, του 8ωρου δηλαδή προγράμματος που καλύπτει τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Σήμερα, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του σταθμού, στα 2ψηφιακά στούντιο και στους υπόλοιπους χώρους διακονούν δύο ηχολήπτες και παράγουν ραδιοφωνικό πρόγραμμα 75 εθελοντές συνεργάτες.

Ένα από τα πρώτα μελήματα του ΜΑΡΤΥΡΙΑ ήταν η μετάδοση των ακολουθιών της Εκκλησίας. Δύσκολο στην αρχή, μα και πάλι η θέληση των ανθρώπων και η ευλογία του Θεού έκανε την επιθυμία πραγματικότητα. Καθημερινά πλέον υπάρχουν απ’ ευθείας μεταδόσεις του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας. 

Συνεργάτες, οι παραγωγοί του σταθμού, έρχονται στον ραδιοφωνικό μας σταθμό από κάθε γωνιά των Χανίων, αλλά και από διάφορες περιοχές της Κρήτης και της  Ελλάδας και προετοιμάζουν το 24ωρο πρόγραμμα χωρίς αμοιβή. Μιλάνε για το Θεό με λόγια καρδιάς. Στον ΜΑΡΤΥΡΙΑ δεν υπάρχει σχολιασμός της επικαιρότητας ούτε πολιτικός λόγος. Άλλωστε ο δικός μας λόγος είναι πνευματικός, λόγος ελπίδας και παρηγοριάς, λόγος δύναμης. 

Με τις ευχές και την πνευματική καθοδήγηση του πρώτου Δ/ντου του Σταθμού Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, αλλά και τις προσευχές όλων των ακροατών μας, συνεχίζουμε την προσπάθεια ελπίζοντας στο Θεό πως η προσφορά μας ξεκινάει από τη γη για να καταλήξει στον ουρανό, όχι σαν απλό ραδιοφωνικό κύμα, αλλά σαν ελπίδα ζωής αιωνίου. Ο άξονας του προγράμματος του ΜΑΡΤΥΡΙΑ είναι η αλήθεια του Ευαγγελίου, τα δόγματα της Ορθοδόξου Πίστεως και η Παράδοση της Εκκλησίας μας. Χωρίς φανατισμούς και μισαλλοδοξία, ταυτόχρονα όμως και χωρίς υποχωρήσεις, η φωνή μας παραμένει Ορθόδοξη και Ελληνική. Ο Θεός ας μας στηρίζει στον αγώνα μας. Και ας κάνει το ραδιοφωνικό μας σταθμό ικανό να προσφέρει ζωντανή μαρτυρία του ενός και μόνου επίκαιρου μηνύματος, της Αγίας Γραφής. 

Καλές Ακροάσεις!

Ο Διευθυντής Ραδιοφωνικού Σταθμού και του Γραφείου Τύπου

Ευστράτιος Νικ. Χατζηδάκης

 


Για το νέο Χειμερινό Πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού μας σταθμού 2023-2024 πατήστε: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2023/24

Το πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού μπορεί να τροποποιηθεί εκτάκτως λόγω:

α) Αναμετάδοσης Ιερών Πανηγύρεων.
β) Εκτάκτων αναγκών.
γ) Συνολικής αλλαγής του Προγράμματος σε μεγάλες Εκκλησιαστικές και Εθνικές εορτές (ολοήμερα ή πολυήμερα αφιερώματα).

 

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

 

 

 

ΑΡΧΕΙΟ
ΤΥΠΩΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΕΤΩΝ:
 
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2021-2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ 2021

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020

Πρόγραμμα εκπομπών 2019 2020

Καλοκαιρινό πρόγραμμα 2019 Λήψη

Πρόγραμμα 2018-2019 Λήψη

Εξώφυλλο 2019 Λήψη

Χειμερινό πρόγραμμα 2017-2018 Λήψη

Χειμερινό πρόγραμμα 2015-2016 Λήψη

Καλοκαιρινό πρόγραμμα 2015 Λήψη

Χειμερινό πρόγραμμα 2014 Λήψη

Καλοκαιρινό πρόγραμμα 2014 Λήψη

Χειμερινό πρόγραμμα 2013 Λήψη

Καλοκαιρινό πρόγραμμα 2013 Λήψη