Αρχική > Ροή Ειδήσεων > 150 χρόνια από το Μαρτύριο του Αγίου Γεωργίου Διβόλη!

150 χρόνια από το Μαρτύριο του Αγίου Γεωργίου Διβόλη!

Παρουσία πλήθους πιστών, μέσα στα καταπράσινα περιβόλια πορτοκαλιών, στο μικρό εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Διβόλη, τελέσθηκε την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, με συμμετοχή και κληρικών της Μητροπόλεως μας.
Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Αρχιερατικού επιτρόπου της Ε’ Αρχιερατικής Περιφέρειας, Πρωτ. Εμμανουήλ Χατζηδάκη, να τιμήσουν τη μνήμη του συμπατριώτη τους, Νεομάρτυρα Γεωργίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε κέρασμα προς όλους τους προσκυνητές.
Ο νεομάρτυρας αυτός γεννήθηκε στις 24 Μαΐου 1846 στον Αλικιανό. Ο πατέρας του ήταν ιερέας και ονομαζόταν Νικόλαος Δεβόλης, η δε μητέρα του Αικατερίνα. Κατά την επανάσταση του 1866 ο Γεώργιος συνελήφθη από τους Τούρκους μαζί με άλλους επαναστάτες και με κάθε μέσο προσπαθούσαν να τον κάνουν να αρνηθεί τον Χριστό και να ασπασθεί τον μουσουλμανισμό για να σώσει τη ζωή του. Αλλά ο Γεώργιος, παρ´ όλες τις απειλές και τα φρικτά βασανιστήρια, έμεινε σταθερός στη χριστιανική του πίστη και έτσι τον αποκεφάλισαν το 1867, δεχόμενος το στεφάνι του μαρτυρίου. Ακολουθία του Αγίου αυτού, έγραψε ο υμνογράφος Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης.

IMG_3218