Αρχική > Ροή Ειδήσεων > 22Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ (ΙΑΑΗ) ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

22Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ (ΙΑΑΗ) ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

Επισυνάπτουμε το Πρόγραμμα του 22ου Συνέδριου της Διεθνούς Ένωσης για την υγεία των εφήβων (ΙΑΑΗ) της Ευρωπαικής Περιφερειακής Διάσκεψης. Σας ενημερώνουμε ότι στην Εκδηλωση θα συμμετέχει η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας & Αποκορώνου, με εκπροσώπησή της από την Συνιδρύτρια & Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Δομής Επαγρύπνησης στο Διαδίκτυο κα Αργυρώ Παρδαλάκη(HACKA THON SELMA/ 7-10-2022). Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, Ελλάδα στις 5-7 Οκτωβρίου 2022 στο Εθνικό Καποδιστριακό ΠανεπιστήμιοΔιοργανώνεται τοπικά από την Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.) και εστιάζει κυρίως στην ανάπτυξη νεολαία κατά τη διάρκεια και μετά την περίοδο της πανδημίας COVID-19. Ο αντίκτυπος της πανδημίας COVID-19 στη σωματική και ψυχική υγεία των νέων, στην εκπαίδευση. Την τελετή έναρξης θ’ ανοιξει η Υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως μαζί με εκπροσώπους σημαντικών φορέων.

Παρακάτω σας διαβάστε ένα μεταφρασμένο απόσπασμα από το εισαγωγικό σημείωμα του Προγράμματος: Η ανάπτυξη και η συνολική ευημερία μπορεί να εγείρουν διλήμματα στη διαχείριση και τον έλεγχο με άμεσες ή μακροπρόθεσμες συνέπειες. Η δράση μέσω πολυεπιστημονικών προσεγγίσεων είναι απαιτούνται και γνώσεις σωματικών και ψυχοκοινωνικών πτυχών, καθώς και πιθανών αιτιολογικών παράγοντες, επιβάρυνση συννοσηροτήτων, επιλογές πρόληψης και θεραπείας, καθώς και συμβουλευτική και οι στρατηγικές υποστήριξης είναι προϋποθέσεις για κάθε προσπάθεια ελέγχου της κατάστασης και της βούλησης αποτελούν τον κύριο πυρήνα του επιστημονικού προγράμματος. Τυπική και μη τυπική εκπαίδευση, φιλικές προς τους νέους υπηρεσίες και ασφαλείς ψηφιακούς χώρους που βοηθούν τους νέους να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές και να αναπτύξουν υγιείς σχέσεις, αποτελούν επίσης θέμα μεγάλου ενδιαφέροντος σε αυτό το συνέδριο. Μια ενημέρωση για άλλα σημαντικά θέματα Εφηβικής Ιατρικής, όπως διατροφή, εμβολιασμός, δέρμα θα παρουσιαστούν συνθήκες, αντισύλληψη, αθλητιατρική κ.λπ. Ιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων, άλλοι επαγγελματίες υγείας και ειδικοί π.χ. είναι ευπρόσδεκτοι ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, εκπαιδευτικοί, διαιτολόγοι, ειδικοί στη φυσική κατάσταση κ.λπ να συμμετέχει και να συνεισφέρει στις εργασίες του συνεδρίου IAAH ανταλλάσσοντας εμπειρίες και τεχνογνωσία, καθώς και δυσκολίες που συναντώνται σε διάφορες χώρες. Διαδραστικά εργαστήρια, θα πραγματοποιηθούν συμπόσια, στρογγυλές τράπεζες και οι ειδικοί θα παρουσιάσουν βασικά θέματα στις συνεδριάσεις της ολομέλειας. Οι προφορικές παρουσιάσεις και οι παρουσιάσεις με αφίσα θα τονίσουν νέες ερευνητικές ιδέες. Η συμμετοχή των νέων κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα εμπλουτίσει τις συζητήσεις.

Καλωσόρισμα στην Αθήνα! Εκ μέρους των Επιτροπών IAAH Πρόεδροι:

Αναπλ. Καθ. Άρτεμις Τσίτσικα, Ελλάδα MD, PhD,

Πρόεδρος GSAM Δρ Nicola Gray, Ηνωμένο Βασίλειο Αντιπρόεδρος της IAAH για την Ευρώπη.

 

Για την καθημερινή ενημέρωση  ακολουθήστε τον παρακάτω συνδεσμο:

https://www.epagripnisistodiadiktyo.gr/δελτια-τυπου/