Αρχική > Ροή Ειδήσεων > 23 παιδιά από την Μητρόπολη Μποτσουάνας στα Χανιά!

23 παιδιά από την Μητρόπολη Μποτσουάνας στα Χανιά!

Η Ιερά Μητρόπολη μας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση αυτές τις ημέρες να φιλοξενεί με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού,  23 παιδιά από την Ορθόδοξη Μητρόπολη Μποτσουάνας, στις εγκαταστάσεις της Εκκλησιαστικής Εστίας στον Άγιο Ματθαίο!

Η φιλοξενία γίνεται σε συνεργασία με τις Ενορίες της Μητροπόλεως μας, τον Δήμο Πλατανιά, καθώς και με χορηγίες τοπικών επιχειρήσεων. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους τα παιδιά θα διδαχθούν στοιχεία της Ελληνικής Παράδοσης , του Πολιτισμού και της Ελληνικής Γλώσσας.

Το Σάββατο 15 Ιουλίου οι 23 νέεοι και νέες από την Μητρόπολη Μποτσουάνας με συνοδούς τον π. Χρήστο Καρίπογλου και τον Αντιδήμαρχο Πλατανιά κ. Νικόλαο Δασκαλάκη πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, στην Ιερά Μονή Γουβερνέτου και στην  Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών και εν συνεχεία επισκέφτηκαν τον Προφήτη Ηλία στην περιοχή Τάφους των Βενιζέλων.

20133343_455544894817961_292472425_o 20133633_455544924817958_207263914_o
Την Τετάρτη 19 Ιουλίου τα παιδιά πραγματοποίησαν επίσκεψη στην περιοχή του Δήμου Πλατανιά και είδαν τα  αξιοθέατα της περιοχής. Τα παιδιά συνόδευσαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως μας Πρωτ. Γεώργιος Περάκης καθώς και ο πατήρ Ευάγγελος Μπακαρόζος .
Στη συνάντηση παρευρέθηκε  ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης και ο Αντιδήμαρχος Πλατανιά κ. Νικόλαος Δασκαλάκης.

 

DSC00333

Κατά την διάρκεια επίσης της παραμονής των, οι νέοι και οι νέες από την Μητρόπολη Μποτσουάνας επισκέφτηκαν πολλούς ναούς και αξιοθέατα της Μητροπόλεως μας, έδωσαν συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό της τοπικής μας Εκκλησίας ” Μαρτυρία” και πριν φύγουν παρακολούθησαν την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο στον Καλαθά Ακρωτηρίου συζήτησαν μαζί του, τον ευχαρίστησαν και έλαβαν την ευλογία του.

Οι ενορίες που φιλοξένησαν τα παιδιά και τις οποίες ευχαριστούμε μαζί με τους εφημέριους τους, είναι οι Ενορία Κουρνά, Βαφέ, Πλατανιά, Αγίας Μαρίνης, Βρυσών Αποκορώνου, Κάϊνας, Αλικιανού, Βατολάκου, Σκηνέ, Φουρνέ, Καλαθά, Αγίου Παντελεήμονος Χαλέπας, Αγίας Μαγδαληνής, Προφ. Ηλιού, Αγίου Κων/νου και Ελένης Νέας Χώρας και Στύλου Αποκορώνου καθώς και οι ιστορικές μονές Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, Γουβερνέτου, Αγίου Ιωάννου Κορακιών Ακρωτηρίου και Αγίου Γεωργίου στο Καρύδι Αποκορώνου. Κεντρικός συνεργάτης ήταν ο Δήμος Πλατανιά, ενώ χορηγοί και υποστηριχτές στην προσπάθεια αυτή υπήρξαν η Συναιτεριστική Τράπεζα Χανίων, τα ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης, τα Ξενοδοχεία του κ. Μαθιουλάκη, του κ. Καπάκη και της κ. Κρομυδάκη. Επίσης το Βοτανικό Πάρκο και η Ταβέρνα Διογένης.

Υπεύθυνος και συντονιστής του προγράμματος ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Πρωτ. Γεώργιος Περάκης, συνοδοί μετά του υπευθύνου ήταν ο π. Ευάγγελος Μπακαρόζος ο οποίος εκτελούσε και χρέη διερμηνέως, ο π. Δημήτριος Σανταμούρης, ο π. Χρήστος Καρίπογλου και ο π. Αργύριος Τερζής.

Υπέυθυνη Δημοσίων Σχέσεων ήταν η κ. Στυλιανή Περάκη. Επίσης σημαντικό ρόλο είχαν και οι καθηγήτριες του Εκκλησιαστικού μας Λυκείου κ. Μαρίνα Χαλιβελάκη και κ. Μαρία Παραδά οι οποίες δίδαξαν στα παιδιά και τα ξενάγησαν σε ένα σύντομο ταξίδι στην Ελληνική Γλώσσα και πολιτισμό.

Πλούσιο Φωτογραφικό υλικό εδώ.