Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός: ”η Παναγία είναι το μέσο με το οποίο ο άνθρωπος μεταβαίνει από την γη στον ουρανό”

Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός: ”η Παναγία είναι το μέσο με το οποίο ο άνθρωπος μεταβαίνει από την γη στον ουρανό”

Την Παρασκευή 5 Απριλίου το απόγευμα o Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο στην Δ’ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Συρίλι Κυδωνίας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τονίζοντας ότι σήμερα ευχαριστούμε την Παναγία που είναι Μητέρα του Θεού Μητέρα της Εκκλησίας, Μητέρα όλων μας, η οποία γίνεται φωτοδόχος λαμπάδα για όλους εμάς και η οποία μας δίνει τον τρόπο να προσεγγίσουμε τον Υιό και Λόγο του Θεού.

Η Παναγία είναι το μέσο με το οποίο ο άνθρωπος μεταβαίνει από την γη στον ουρανό. Είναι η Μεσίτρια διά της οποίας φτάνουμε στον ουρανό. Είναι η Μάνα του Χριστού και η Μάνα όλου του κόσμου και γι΄αυτό υπάρχει ιδιαίτερη ευλογία, ιδιαίτερη αγάπη, ιδιαίτερη τιμή προς την Παναγία από όλους τους ανθρώπους οι οποίοι ελπίζουν στον Υιό και Λόγο του Θεού αλλά και στις Πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου.