Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Γέροντας Ιωσήφ: » ο Θεός δεν καταδικάζει κανένα, εμείς καταδικαζόμαστε με την αμετανοησία μας»

Γέροντας Ιωσήφ: » ο Θεός δεν καταδικάζει κανένα, εμείς καταδικαζόμαστε με την αμετανοησία μας»

Την τελευταία Κυριακή των Νηστειών τελέστηκε ο Έ κατανυκτικός Εσπερινός στην ενορία Αγίου Ιωάννου Χανίων όπου διακονεί ο Πρωτ. Εμμανουήλ Τζατζάνης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού και συμπροσευχούμενων πλήθους κληρικών και Χριστεπώνυμου πληρώματος.

 

DSC_0509

Μετά το πέρας της Ακολουθίας πραγματοποιήθηκε πνευματική ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Γέροντα Ιωσήφ εκ της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους ο οποίος ανέπτυξε το  επίκαιρο θέμα με την εορτή της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, »η έννοια της αμαρτίας και η θεραπεία της, ως βίωμα». Με λόγια πνευματικά ο Γέροντας περιέγραψε την δύναμη της μετανοίας στη ζωή του Χριστιανού.

DSC_0517

Για τον Γέροντα και το έργο του μίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης.

DSC_0510

Μετά το πέρας της ομιλίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Γέροντα Ιωσήφ για την πνευματική ομιλία που ήταν φάρμακο για την ψυχή του κάθε Χριστιανού. Αυτό τον λόγο έχουν οι κατανυκτικές ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν όλη αυτήν την περίοδο. Βοηθούν τον Χριστιανό να κάνει μία αυτοκριτική και να δει ο καθένας τον εαυτό του, σε ποιο σημείο βρίσκεται, τι ακόμη υπολείπεται να κάνει.

DSC_0527

Τέλος ο π. Εμμανουήλ αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για τις ευλογίες του και τον Γέροντα Ιωσήφ για τα καρποφόρα μηνύματα ανέφερε ένα βιωματικό γεγονός που έζησε όταν επισκέφτηκε πριν 40 χρόνια το Άγιο Όρος. Όταν κάποιος ρώτησε είπε, τον Γέροντα  Θεόκλητο από την Ιερά Μονή Διονυσίου πως του φαίνεται αυτό το γέμισμα του Αγίου Όρους και ειδικά με μορφωμένους μοναχούς. Και ο Γέροντας απήντησε, όσες φορές η μάνα μας η Παναγία γέμισε το Άγιο Όρος το γέμισε για να το αδειάζει στον κόσμο για παρηγοριά.

DSC_0525

DSC_0532 DSC_0533 DSC_0534 DSC_0536