Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Α’ Κατανυχτικός-Συγχωρητικός Εσπερινός

Α’ Κατανυχτικός-Συγχωρητικός Εσπερινός

Η συγνώμη δεν είναι απλώς μια κίνηση αλλά μια συνάντηση της αλήθειας του ενός με του άλλου. Στη συγνώμη μαθαίνουμε να μοιραζόμαστε τις αλήθειες μας χωρίς αυτό να δημιουργεί πρόβλημα, αιτία τσακωμού ή απομάκρυνσης. Η συγνώμη είναι η αρχή της συνύπαρξης. Ο Χριστός ανέβηκε πάνω στο σταυρό για να συγχωρεθούμε όλοι εμείς. Πάνω στο Σταυρό της συγχώρεσης ενώθηκαν τα ασύνδετα, τα διεστώτα, τα δύσκολα.

Την Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα 6μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αμπεριάς θα βρεθούμε στην Εκκλησία για να ζήσουμε τον Εσπερινό της συγνώμης ώστε να δώσουμε τον ασπασμό της συγχωρήσεως που είναι δώρο του Αγίου Πνεύματος. Στην συνέχεια, θα ανεφοδιαστούμε δια το μεγάλο πνευματικό ταξίδι της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής με μία καταπληκτική και ωφέλιμη ομιλία υπό του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Χρυσοπούλου καταξιωμένου κληρικού και συγγραφέως πολλών πνευματικών βιβλίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα: Η σιωπή είναι Χριστός!

Ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός, ο οποίος αποτελεί και την εναρκτήριο ακολουθία της κατανυκτικής αυτής περιόδου, λέγεται από την Εκκλησία μας και «Συγχωρητικός», επειδή δίδει την ευκαιρία στους Χριστιανούς να συγχωρηθούμε μεταξύ μας για να βιώσουμε αξίως την πνευματικότητα της περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Δραττόμενοι της ευκαιρίας ενημερώνουμε το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ι. Μητροπόλεως μας ότι καθ’ όλες τις Κυριακές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, θα τελείται ο, από την Εκκλησιαστική τάξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής προβλεπόμενος, Κατανυκτικός Εσπερινός μετά Θείου Κηρύγματος.

Καλούνται οι Χριστιανοί μας να μετέχουν στις κατανυκτικές αυτές εσπερινές προσευχητικές Συνάξεις για την πνευματική τους οικοδομή και για να λάβουν την συγχώρηση και την ενίσχυση του Τρισαγίου Θεού στον ένθεο αγώνα τους.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ