Αρχική > Ροή Ειδήσεων > «Αφιέρωμα δράσεων νεότητας 2018» στο Πολιτιστικό Κέντρο

«Αφιέρωμα δράσεων νεότητας 2018» στο Πολιτιστικό Κέντρο

Το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου σας προσκαλεί στο δωδεκαήμερο «Αφιέρωμα δράσεων νεότητας 2018» στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητροπόλεως επί της Αντωνίου Γιάνναρη 2.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει μια σειρά από ομιλίες, έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, προβολή ταινιών από την κινηματογραφική ομάδα της Μητροπόλεως, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τους διαγωνιζόμενους μαθητές, ραδιοφωνικές εκπομπές, συνοδοιπορία με τα δωρεάν μαθήματα λύρας και χορού, δημιουργική απασχόληση για μικρά παιδιά και μουσική βραδιά στο κλείσιμο του αφιερώματος.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλες τις δραστηριότητες.

Παρακάτω θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του αφιερώματος και το αντίστοιχο φυλλάδιο σε μορφή εικόνας αλλά και αρχείου που μπορείτε να αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας:

Τρίτη 1η Μαΐου

Έναρξη αφιερώματος.

17.30. Εσπερινός στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών.

18.30. Έναρξη συζήτησης – Ελεύθερος διάλογος – Συνάντηση γνωριμίας, στις Κατασκηνώσεις των Κορακιών του Ιδρύματος του Αγίου Νεκταρίου με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο.

Τετάρτη 2 Μαΐου

21.30. Ραδιοφωνική εκπομπή «Νεανικές Ανησυχίες» αφιερωμένη στην νεότητα στον Ράδιο Μαρτυρία ζωντανά στους 95.5 F.M. Τίτλος: «Εκκλησία και Νέοι». Καλεσμένοι: Υπεύθυνοι των Γραφείων Νεότητος:
1. Πανοσιολογιώτατος π. Συμεών Βενετσιάνος – Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
2. Πανοσιολογιώτατος π. Ειρηναίος Σωτηρόπουλος – Ι.Μ. Πατρών.

Παρασκευή 4 Μαΐου

20.00. Γνωριμία με τα βήματα της παράδοσης με την ομάδα χορού στο Πολιτιστικό μας Κέντρο.

Σάββατο 5 Μαΐου

19.00-20.00. Παραμύθι και χειροτεχνίες από την ομάδα «Δράσεις με αφορμή ένα παραμύθι» στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Σάββατο 5 Μαΐου – Τετάρτη 9 Μαΐου

11.00-13.00 & 18.00-21.00. Έκθεση ζωγραφικής στο Πολιτιστικό Κέντρο με έργα του κ. Φώτη Λαγουδάκη «Ελευθέριος Βενιζέλος. Πρόσωπα και τοπία του χθες και του σήμερα». Συνδιοργανωτής Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» Χανιά.

Σάββατο 5 Μαΐου

18.00. Έναρξη – Αγιασμός. Ομιλία από τον κ. Παναγιώτη Παρτσινέβελο καθηγητή του Π.Κ. με θέμα «Επιστήμη και πολιτισμός», και ανάγνωση κειμένων από τον κ. Πολυχρόνη Κουτσάκη καθηγητή Π.Κ.

Δευτέρα 7 Μαΐου

19.00. Ομιλία από τον κύριο Γεώργιο Παυλίδη με θέμα «Bulling, Βιασμός της Αξιοπρέπειας» στο Πολιτιστικό Κέντρο. Ο κύριος Παυλίδης είναι Εφευρέτης και π. Καθηγητής Μαθησιακών δυσκολιών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Τετάρτη 9 Μαΐου

22.00-00.30. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τους διαγωνιζομένους Μαθητές στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Χανίων. Θα αναγνωστεί ειδική ευχή μετά το Ευαγγελικό ανάγνωσμα και θα δοθεί μικρή ευλογία προς τους διαγωνιζομένους μαθητές. Ζωντανή αναμετάδοση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Μαρτυρία» στους 95.5 FM.

Πέμπτη 10 Μαΐου

18.00-20.00. Προβολή ταινιών από την κινηματογραφική ομάδα της Μητροπόλεως μας.

Πέμπτη 10 Μαΐου – Κυριακή 13 Μαΐου

10.00-13.00 & 18.00-21.00. Έκθεση φωτογραφίας από του Μαθητές της Εκκλησιαστικής Πατριαρχικής Σχολής του Αγίου Ματθαίου στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Σάββατο 12 Μαΐου

18.00-19.00. Παιδική ραδιοφωνική εκπομπή «Γύρω – Γύρω Όλοι» στο Ράδιο Μαρτυρία ζωντανά στους 95.5 F.M.

19.00-20.00. Γνωριμία με την «Λύρα» – συνοδοιπορία με την ομάδα εκμάθησης Λύρας.

20.00. Ομιλία από τον κ. Αθανάσιο Ρακοβαλή, Εκπαιδευτικό – Συγγραφέα, με κεντρικό θέμα «Ο Άγιος Παΐσιος φανέρωσε το πρόσωπο του Χριστού μπροστά στα έκπληκτα μάτια μου» στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Κυριακή 13 Μαΐου

19.00. Εορτή λήξης δράσεων νεότητας. Πολιτιστικού Κέντρου με μουσική και τραγούδια από τις χορωδίες της Μητροπόλεώς μας στο Πολιτιστικό Κέντρο.