Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Ανακοίνωσις: Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ιερά Μονή Κορακιών.

Ανακοίνωσις: Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ιερά Μονή Κορακιών.

Οικουμενικόν Πατριαρχείον

Ιερά Μητρόπολις Κυδωνίας και Αποκορώνου

 

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ιερά Μονή Κορακιών.

 

«… Ούτω φρονούμεν, ούτω λαλούμεν, ούτω κηρύσσομεν Χριστόν τον αληθινόν Θεόν ημών…»

Με  τούτη την διακήρυξη η Ορθόδοξη Εκκλησία ομολογεί και διακηρύσσει με στεντόρεια φωνή την αληθινή πίστη, τη βεβαιότητα και την ελπίδα της στον Τριαδικό Θεό κατ΄ αντιστοιχία με την  ανακάλυψη του αποστόλου Φιλλίπου που συγκλόνισε την ύπαρξή του και την γέμισε από χαρά και την περίτρανη ομολογία του «ευρήκαμεν Ιησούν … τον από Ναζαρέτ .» Κυριακή της Ορθοδοξίας, ημέρα θριάμβου της ορθόδοξης πίστης, της αλήθειας δηλαδή για τον Θεό, τον κόσμο, τον άνθρωπο και το νόημα της ζωής αλλά και ημέρα συλλογισμού της ιστορικής πορεία της Εκκλησίας και του πλούτου της ορθόδοξης κληρονομιάς μας , ημέρα να θυμηθούμε τους αγώνες που διεξήγαγε για τη διαφύλαξη του θησαυρού της εν Χριστώ αληθείας. Να τιμήσουμε τα κατορθώματα αυτών που προμάχησαν για την ορθόδοξη πίστη και να μακαρίσουμε τη μνήμη τους˙ «Των της Ορθοδοξίας προμάχων … αιωνία η μνήμη».

Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου σας προσκαλεί την Κυριακή της Ορθοδοξίας 5 Μαρτίου 2017 το πρωί και από ώρας 07.00 στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στις Κορακιές στον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  στην οποία θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας κ. κ. Δαμασκηνός. Μετά το πέρας της Λειτουργίας θα λάβει χώρα η ιερά Λιτάνευση των εικόνων και το μνημόσυνο των ευσεβών και μαρτυρικώ τω τρόπω τελειωθέντων προμάχων της Ορθοδόξου ημών πίστεως….

« ‘Ερχου και ίδε» αλλά και «Γεύσασθε και ίδετε ότι χρηστός ο Κύριος» η Ορθόδοξη πρόσκληση και προτροπή ζωής αιωνίου, για τους εγγύς και τους μακράν, για το σήμερα και το αύριο, για μας και τα παιδιά μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου.