Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Ανακοινωθέν της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Κρήτης!

Ανακοινωθέν της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Κρήτης!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ, 30-8-2016
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
ΙΕΡΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ
ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνήλθε σήμερα, στο Ηράκλειο, σε Συνεδρία και ασχολήθηκε με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.
Με ιδιαίτερη χαρά η Ιερά Σύνοδος πληροφορήθηκε την πλήρωση, από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μετά από 94 χρόνια, του Ιστορικού Θρόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Σμύρνης, δια της εκλογής του Αρχιγραμματέως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλεστάτου Εψηφισμένου κ. Βαρθολομαίου.
Η Ιερά Σύνοδος, με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας Ινδίκτου και του νέου εκκλησιαστικού έτους, το οποίο αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου, εύχεται στον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες, τους συνεργάτες της Εκκλησίας και σε όλους τους ανθρώπους της Μεγαλονήσου Κρήτης, να διέλθει αυτό με τη Χάρη και την ευλογία του Πανάγαθου Θεού.
Επίσης, η Ιερά Σύνοδος, για την επικείμενη έναρξη του νέου Ακαδημαϊκού και Σχολικού έτους, απευθύνεται πατρικά στους φοιτητές, τους σπουδαστές, τους μαθητές, τους δασκάλους και τους καθηγητές όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης και εύχεται σε όλους πλούσιο το φωτισμό του Θεού, πρόοδο και επίτευξη των ευγενών στόχων τους.

Ηράκλειο, 30 Αυγούστου 2016

Από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης