Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Ανακοινώσεις από την Ιερά Μονή Γουβερνέτου

Ανακοινώσεις από την Ιερά Μονή Γουβερνέτου

Την Παρασκευή, 31 Ιουλίου, από τις 8 μ.μ. έως τις 2 π.μ., ξημερώματα Σαββάτου, θα γίνει Αγρυπνία στην Ιερά Μονή με αφορμή την Εορτή της Προόδου του Τιμίου Σταυρού, την είσοδο στην ευλογημένη περίοδο του Δεκαπενταυγούστου και τη συμπλήρωση 15 ετών από την εγκατάσταση της αδελφότητάς μας στην Ιερά Μονή και μετατροπής της σε Κοινόβιο.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο  που θα τελεστεί θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, ο οποίος θα κομίσει προς προσκύνηση, ευλογία και αγιασμό όσων θα συμμετάσχουν στην Αγρυπνία Αρχιερατικά άμφια του τελευταίου αγίου της Εκκλησίας μας και προκατόχου του, Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης. Θα τεθεί επίσης σε προσκύνηση τεμάχιο Τιμίου Ξύλου (από τον Σταυρό του Κυρίου μας), που φυλάσσεται στη Μονή μας.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 1 Αυγούστου, στις 7 μ.μ., θα γίνει Εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής, στο Βαρύπετρο Κυδωνίας, και στις 8 μ.μ. θα ακολουθήσει ομιλία από τον φιλοξενούμενο Σεβασμιώτατο για τον Άγιο Καλλίνικο.

Το πρωί, τέλος, της Κυριακής, 2 Αυγούστου, ο αγ. Εδέσσης θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στη Μονή και θα μιλήσει στους προσκυνητές στο Συνοδικό.