Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Αρχιερατικό μνημόσυνο της μακαριστής Γερόντισσας Αμφιλοχίας!

Αρχιερατικό μνημόσυνο της μακαριστής Γερόντισσας Αμφιλοχίας!

Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και  το μνημόσυνο της γερόντισσας Αμφιλοχίας (κ. Μαρίκας Κουφάκη), στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Χανίων ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού.

Πάντοτε στην μνήμη μας υπάρχει η ευλογημένη προσωπικότητα της γερόντισσας η οποία υπήρξε δημιουργός και ψυχή των Ιδρυμάτων του Αγίου Νεκταρίου. Το έργο της με μεγάλη θυσία και αφοσίωση υπάρχει και είναι η διακονία στον Άγιο. Έργο αγάπης φιλανθρωπίας και ευεργεσίας στον πάσχοντα άνθρωπο και ιδιαιτέρως σε κορίτσια στερούμενα την οικογένεια τους.

Ανάμεσα σε όλους εκείνους και  ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ Δαμασκηνός οποίος μαζί με τα αδέρφια του, ορφανοί από πατέρα είδαν την υποστήριξη την ανατροφή και την προώθησή τους κοντά της μαζί με την νεώτατη χήρα μητέρα τους.

Μετά το  Αρχιερατικό μνημόσυνο, όλο το Εκκλησίασμα κατέβηκε στην αίθουσα της Εκκλησίας για καφέ τον οποίον ετοίμασαν οι κυρίες της ενορίας. Εκεί πήραν τον λόγο όσοι την γνώρισαν και μίλησαν για περιστατικά και διάφορες ιστορίες εκ του έργου και την ζωή της.

Πηγή: Ενορία Αγ. Νεκταρίου Χανίων

imageimageimage