Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Αρχιερατικό συλλείτουργο στα Χωραφάκια Ακρωτηρίου- Ετήσιο Μνημόσυνο Ιερέως Ιωάννου Παπαδομανωλάκη

Αρχιερατικό συλλείτουργο στα Χωραφάκια Ακρωτηρίου- Ετήσιο Μνημόσυνο Ιερέως Ιωάννου Παπαδομανωλάκη

Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, υποδέχθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Χωραφάκια Ακρωτηρίου,  τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λάμπης Σιβρύτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίο, ο οποίος προσήλθε προκειμένου να συμμετάσχει στη Θεία Λειτουργία και στο ετήσιο ιερό Μνημόσυνο για την ανάπαυση του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Παπαδομανωλάκη διατελέσαντος επί πολλά χρόνια  ως Προϊστάμενος του Ι. Ναού.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων προεξήρχε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, Συλλειτουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας  αλλά και πολλών Ιερέων της τοπικής μας Εκκλησίας.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, οι άγιοι Αρχιερείς τέλεσαν το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού π. Ιωάννου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Mητροπολίτης κ.κ. Ειρηναίος ο οποίος αναφέρθηκε με συγκινητικά λόγια και στην ζωή του συμμαθητού του π. Ιωάννου και συλλυπήθηκε τους οικείους του.

Στη συνέχεια ο Ιερομόναχος π. Νικηφόρος Εικοσιδέκας προσωρινός εφημέριος της Ενορίας Χωραφακίων ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους, τους κληρικούς και όλο τον κόσμο, ενώ αναφέρθηκε και στον μακαριστό π. Ιωάννη Παπαδομανωλάκη.

Η Θεία Λειτουργία, στην οποία έψαλλε θαυμάσια  ο χορός Ψαλτών μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως μας ” Μαρτυρία στους 95,5 στα FM και στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδος www.imka.gr”.