Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων

Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέσθηκε την Δευτέρα 23 Ιουλίου, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, Αρχιερατικό Συλλείτουργο, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου , του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κυρίλλου, του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού και συμπροσευχούμενου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γερασίμου για την ετήσια σύναξη των  Αποφοίτων της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης.

Στη συνέχεια τελέσθηκε και μνημόσυνο υπέρ των αειμνήστων διδασκάλων και των τεθνεώτων  μαθητών και διακονητών  της Γεραράς αυτής Σχολής η οποία για πολλά χρόνια είχε την έδρα της  στην Ιερά Μονής της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων.

Κατόπιν  ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός καλωσόρισε με λόγια εγκάρδια τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο και όλους τους Αρχιερείς της Εκκλησίας Κρήτης που σήμερα συλλειτούργησαν ευχόμενος τους να έχουν ευλογημένα και  έτη πολλά διακονώντας την Εκκλησία του Χριστού.

Στην προσφώνηση ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης ” η Αγία Τριάς”, Πρωτ. Αντώνιος Σαπουνάκης καλωσόρισε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς και όλους τους παρευρισκομένους.

Στην Τραπεζαρία της Μονής όλοι οι Αρχιερείς απηύθυναν λόγους ευχαριστιών τονίζοντας την σπουδαιότητα  και την συμβολή της Εκκλησιαστικής Σχολής της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων στην προετοιμασία Κληρικών και σπουδαίων επιστημόνων.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρωτ. Φιλοκτήμων Αυγουστινάκης και ιερατικός προϊστάμενος Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Σητείας, ο οποίος   έκανε μία ιστορική αναδρομή στα χρόνια και τις στιγμές των αποφοίτων στην Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης, αναφερόμενος κυρίως στο έργο του τιμώμενου για εφέτος Μακαριστού Ιεράρχου Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Φιλοθέου Βουζουνεράκη ο οποίος προήδρευσε στη Σχολική Εφορεία της Εκκλησιαστική μας Σχολής κατά τα έτη 1973-1975.

Στην Τραπεζαρία της Ιεράς Μονής συνεχίστηκαν οι ομιλίες και οι δίαλογοι μεταξύ των αποφοίτων και Καθηγητών οι οποίοι μαζεύτηκαν από διάφορα μέρη της Κρήτης και της Ελλάδος για να δώσουν το παρών και στην φετινή ημερίδα.

Ακολούθως  οι τωρινοί μαθητές της σχολής του Αγίου Ματθαίου πήραν τους βαθμούς τους από τα χέρια των Αρχιερέων.

Πριν το τέλος των αφιερωματικών εκδηλώσεων στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος ο σύνδεσμος αποφοίτων απένειμε ευεργετήριο ενθύμιο προς την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας για τον μακαριστό Ιεράρχη κυρό  Φιλόθεο, ενώ την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος.