Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Δημητρίου και Υποδοχή Ιερού Λειψάνου Οσίου Νικηφόρου

Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Δημητρίου και Υποδοχή Ιερού Λειψάνου Οσίου Νικηφόρου

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα Κλήρος και Λαός υποδέχτηκαν την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Δημητρίου στον επιβλητικό Ναό της Ενορίας Κουνουπιδιανών Ακρωτηρίου, την χείρα του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού εκ του Συρικαρίου Κισάμου.


Το Ιερό Λείψανο κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος και με τη συνοδεία αντρών και γυναικών με παραδοσιακές κρητικές στολές από τον χορευτικό σύλλογο «ο Καγιαλές» το υποδέχτηκε στα προπύλαια του Ναού, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός.
Στη συνέχεια τελέσθηκε η Ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου.
Με λόγια αγάπης ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας και Εφημέριος της Ενορίας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου για τη μεγάλη ευλογία που έφερε στην ενορία Κουνουπιδιανών και στη Μητρόπολη μας, τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας και  Πατέρα μας, τους Κληρικούς τις Μοναχικές Αδελφότητες και τους Ευσεβείς Χριστιανούς.
Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την μεγάλη ευλογία, ο Πρωτοσύγκελλος προσέφερε εκ μέρους της Ενορίας στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου, ένα επιγωνάτιο με τη μορφή του Αγίου.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας καλωσόρισε τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου και τη Συνοδεία του στη Μητρόπολη μας απευθύνοντας  αδελφικό χαιρετισμό.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος ομίλησε με λόγο ωφέλιμο και πνευματικό για την ζωή του  Οσίου  Νικηφόρου του Λεπρού καθώς και για τον θαυματουργό Μεγαλομάρτυρα Άγιο Δημήτριο, που τη μνήμη του εορτάζει η Εκκλησία μας στις 26 Οκτωβρίου.

Παράλληλα ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως μας προσφέροντας ως ανάμνηση της σημερινής ημέρας στην Ενορία Κουνουπιδιανών ένα Σταυρό Αγιασμού, εκ του κειμηλιαρχείου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Γωνιάς.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό πού εψάλε ο χορός των Ιεροψαλτών Γεώργιος ο Κρής, έλαβαν μέρος Κληρικοί της Μητροπόλεως μας, ανάμεσά τους ο Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Β Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Μιχαήλ Κογιαννάκης, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Κορακιών Ακρωτηρίου Γερόντισσα Θεοφόρα, εκπρόσωποι των Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ πλήθος προσκυνητών προσήλθαν να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο του Οσίου Νικηφόρου που θα παραμείνει έως και την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου.