Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Αρχιερατικός Εσπερινός στον Άγιο Γεώργιο Μορμόρη

Αρχιερατικός Εσπερινός στον Άγιο Γεώργιο Μορμόρη

Στην περιοχή των Νεροκούρου Χανίων βρίσκεται η γραφική παλαιά Μονή του Αγίου Γεωργίου Μορμόρη, σε ένα γραφικό σημείο με πανοραμική θέα την πόλη των Χανίων, με το Καθολικό της, το παλιό ελαιοτριβείο, τις μισογκρεμισμένες αποθήκες και τα κελιά των μοναχών.

Εκεί τελέσθηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού συμπροσευχούμενου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κινσάσας κ.κ. Νικηφόρου, του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του οικείου Εφημερίου Πρωτ. Κων/νου Τζαγκαράκη, Κληρικών της Μητροπόλεως μας και πλήθος ευσεβών προσκυνητών.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μεταξύ άλλων στο λόγο του τόνισε ότι όνειρο και επιθυμία όλων μας είναι η επαναλειτουργία της Ιεράς αυτής Μονής.

Στο τέλος του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η εορτή Μουσταλευριάς, η οποία έλαβε χώρα αυτή την ημέρα για την ενίσχυση της Μονής αυτής, διανεμήθηκε σε όλο τον κόσμο το γλυκό αυτό έδεσμα που φτιάχνεται από τον μούστο των σταφυλιών.

Ευχαριστούμε τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη για το φωτ. υλικό.