Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Αρχιερατικός Εσπερινός στον Άγιο Κων/νο Λενταριανών

Αρχιερατικός Εσπερινός στον Άγιο Κων/νο Λενταριανών

Με την καθιερωμένη λαμπρότητα ξεκίνησαν πριν από λίγο οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν των Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο φερώνυμο Ενοριακό Παρεκκλήσιο της Ενορίας Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών.

Των θρησκευτικών – λατρευτικών ακολουθιών χοροστάτησε ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως μας Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός, συμπροσευχουμένων του Γενικού Αρχ. Επιτρόπου Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου Γεωργίου Περάκη,  του Πρεσβ. Στυλιανού Σταγάκη και του Διακόνου π. Ελευθερίου Ξαγοραράκη, παρουσία πλήθους  πιστών που συνέρευσαν στην ενορία τηρώντας τα προβλεπόμενα για την πανδημία μέτρα,για να τιμήσουν τους δύο αυτούς Μεγάλους Αγίους της Εκκλησίας μας.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμα του θείου λόγου αναφέρθηκε στο βίο των δύο μεγάλων αυτών μορφών της Ορθοδοξίας μας και την εν γένει προσφορά τους στη θεμελίωση της χριστιανικής πίστης. Αυτοί οι Άγιοι μας έκαναν δώρο τον ευεργετικό Σταυρό του Χριστού μας, που από ένα φονικό όπλο, έγινε το σύμβολο της πίστης και της ευλογίας στη ζωή μας.