Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Αρχιερατικός Εσπερινός της Πεντηκοστής στην Ι.Μ. Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων

Αρχιερατικός Εσπερινός της Πεντηκοστής στην Ι.Μ. Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων

 Το Σάββατο 15 Ιουνίου έ.ε. ξεκίνησαν οι εορταστικές και πανηγυρικές εκδηλώσεις για την μεγάλη και δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, στην ανθοστόλιστη Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου και συμπροσευχούμενου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό έλαβαν μέρος  Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως μας καθώς και  άλλων Μητροπόλεων, η Αδελφότητα της Μονής και εκπροσώπηση άλλων Μοναστικών Αδελφοτήτων και πλήθος ευσεβών Χριστιανών, τιμώντες και εορτάζοντες την μεγάλη  δεσποτική εορτή.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης προ της απολύσεως καλωσόρισε με λόγια αγάπης τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θερμών ευχαριστώντας τον για την ευλογημένη παρουσία του στον τόπο μας.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμών στον εμπνευσμένο από καρδιας λόγο του, ομίλησε για την πολύτιμη ανάγκη και την βοήθεια του Αγίου Πνεύματος στην ζωή μας. Δεχόμενος ο άνθρωπος, όπως ανέφερε, το Άγιο Πνεύμα που είναι πνεύμα δυνάμεως και ισχύος, πνεύμα σοφίας και συνέσεως, γίνεται δυνατός, ισχυρός, άγιος, τέλειος, φωτισμένος, σοφός κατα Θεόν έστω και αν είναι αγράμματος και μωρός κατά κόσμον.

To παρών στην Ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού έδωσε και η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη