Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Αρχιμ. Αντίπας Νικηταράς: ο Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, πνευματικός απόγονος του Αγίου Αμφιλοχίου

Αρχιμ. Αντίπας Νικηταράς: ο Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, πνευματικός απόγονος του Αγίου Αμφιλοχίου

Προσκεκλημένος του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. κ. Δαμασκηνού, ο Προηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου, Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Αντίπας Νικηταράς,  ομίλησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στα Παχιανά  Χανίων με θέμα: «Δύο Ὀρθόδοξοι Ἅγιοι. Ὁ Ἅγιος Νεκτάριος καί ὁ Ὅσιος Ἀμφιλόχιος ὀ Πάτμιος. Ἡ σχέσις των μέ τά Χανιά.»

Ο π. Αντύπας με τον γλυκύ του λόγο, με εύστοχα παραδείγματα από την αναστροφή του με τον Άγιο Αμφιλόχιο, την πνευματική  σχέση του Αγίου  με τον Άγιο Νεκτάριο και παράλληλα με την Πνευματική του κόρη Γερόντισσα Αμφιλοχία κατά κόσμον  Μαρίκα Κουφάκη,  ανασύροντας παιδικές αναμνήσεις και βιώματα,  σκιαγράφησε την μορφή του νέου αυτού Αγίου της Εκκλησίας μας.

Παράλληλα ο π. Αντίπας συγκινημένος, ευχαρίστησε για την πρόσκληση να ομιλήσει στον πρώτο Ναό του Αγίου Νεκταρίου στην Κρήτη, τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, ο οποίος όπως είπε αποτελεί πνευματικό απόγονο του νέου αυτού Αγίου της Εκκλησίας μας, ο οποίος είναι συνεχιστής και κληρονόμος του έργου κατά φύση, κατά πνεύμα και κατά θέση, που ξεκίνησε ο Άγιος Αμφιλόχιος μαζί με την Γερόντισσα Αμφιλοχία, στα Ιδρύματα του Αγίου Νεκταρίου, στα οποία όλη η εργασία εκεί τελεί υπό την πνευματική φροντίδα και συμπαράσταση του

Επίσης ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, τον Ιερατικό Προϊστάμενο του Ναού Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλόχιο Παπαγιαννάκη, τους Κληρικούς και όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε.

Ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης   ευχαρίστησε εγκάρδια τον Πανοσ. Αρχιμ. Αντίπα Νικηταρά για την πνευματική του ομιλία, μεταφέροντας του τις ευχες και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας ο οποίος βρίσκεται στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο ως συνοδικό μέλος της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου, προσφέροντας του έναν επιστήθιο Σταυρό της Μητροπόλεως μας.

Πλήθος Κληρικών και κόσμου παρακολούθησε την εξαιρετική αυτή ομιλία η οποία μεταδόθηκε και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως μας.