Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης: η Ιερά Μονή Καρυδίου αποτελεί πνευματική όαση για τον Αποκόρωνα

Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης: η Ιερά Μονή Καρυδίου αποτελεί πνευματική όαση για τον Αποκόρωνα

Πλήθος κόσμου πλημμύρισε με την αγάπη του την Κυριακή 12 Μαΐου την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στο Καρύδι Αποκορώνου, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Ιεράς Μονής για την ενίσχυση στο πολύπλευρο πνευματικό και ανακαινιστικό έργο της , όχι μόνο στα κτίρια αλλά και στους  ανθρώπους που προσέρχονται καθημερινά και αναπαύονται.

Για τον σκοπό αυτό  οι φίλοι της Μονής ,ο Δήμος και οι φορείς πολιτισμού του Αποκόρωνα διοργάνωσαν υπό τον συντονισμό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Ιερεμίου Χλιαρά, με την ευγενή συμμετοχή και προσφορά πολλών γνωστών καλλιτεχνών της παράδοσής μας, ανάμεσα των της Χορωδίας της Ενορίας Αλικιανού ” Άγιος Γεώργιος ο Διβόλης”, των Κρητικών καλλιτεχνών Δημητρίου Βακάκη, Μανώλη Κονταρού, Μανώλη Κατσιγιαννάκη, μελών του παραδοσιακού συλλόγου ”ο Χαρίλαος” καθώς και νέων καλλιτεχνών της περιοχής.

Την Ιερά Μητρόπολη μας εκπροσώπησε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης ο οποίος αφού μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας που βρίσκεται στο Πατριαρχείο συμμετέχοντας στις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που με την παρουσία του σε αυτή την εκδήλωση αποδεικνύει τα φιλόθεα αισθήματα του και την αγιόφιλη ζωή του, γιατί ξαναζωντάνεψε αυτός ο τόπος και γέμισε από χαρούμενες και ελπιδοφόρες φωνές αλλά παράλληλα και αναστάσιμες φωνές στην πασχαλινή αυτή περίοδο που διανύουμε. Παράλληλα ευχαρίστησε τον π. Ιερεμία που ακούραστα διακονεί στην Ιερά αυτή Μονή που αποτελεί πνευματική όαση για τον Αποκόρωνα και την ευρύτερη περιοχή. Τέλος ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με πρώτο τον Δήμο Αποκορώνου, τους φίλους της Ιεράς Μονής, τους παροδοσιακούς συλλόγους και συγκροτήματα, καθώς και την εξαίρετη χορωδία της Ενορίας Αλικιανού.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν Κληρικοί της Μητροπόλεως μας, ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Αντιδήμαρχοι, καθώς και υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Ευχαριστούμε για το πρόσθετο φωτ. υλικό τον κ. Σπυρίδωνα Καμαριανάκη και την κ. Ευαγγελία Κελαϊδάκη.