Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης: «την ασκητική του Αγίου Ονουφρίου να έχουμε στην καρδιά μας…»

Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης: «την ασκητική του Αγίου Ονουφρίου να έχουμε στην καρδιά μας…»

Γέμισε από κόσμο το γραφικό λιμανάκι όπου βρίσκεται το ολόλευκο εκκλησάκι του Αγίου Ονουφρίου στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, συμπροσευχουμένων του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. Γεωργίου Περάκη, του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Ευμενίου Ρενιέρη Αρχιερατικού Επιτρόπου της Β’ Αρχιερατικής Περιφέρειας, του οικείου Εφημερίου Ιερονομάχου π. Νικηφόρου Εικοσιδέκα, του Πρωτ. Νικολάου Πατσουράκη, του π. ιωσήφ Πλανάκη και του Διακόνου π. Ελευθερίου Ξαγοραράκη.

Το παρών στην Ακολουθία του Εσπερινού, έδωσε και ο νεοεκλεγής Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημαντηράκης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Για την ασκητική βιοτή του Αγίου Ονουφρίου ομίλησε ο Πρωτοσύγκελλος μας, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι πρέπει να παραδειγματιστούμε από την ασκητική ζωή του Αγίου, και να μάθουμε στην ζωή μας να μην θέλουμε πράγματα που δεν πρέπει να θέλουμε· αυτή την ασκητική, να έχουμε στην καρδιά και στην ζωή μας και να πορευόμαστε το δρόμο μας με αυτά που μας έδωσε ο Θεός…