Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Χειροθεσία Ιεροψάλτου στις Βρύσσες Αποκορώνου

Χειροθεσία Ιεροψάλτου στις Βρύσσες Αποκορώνου

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις Βρύσσες Αποκορώνου όπου διακονεί ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Δ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Εμμανουήλ Βαλσαμάκης,  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου και Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως μας κ. Δαμασκηνός, προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας του Σαββάτου 29 Ιανουαρίου έ.ε. προέβη με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, στην χειροθεσία στο βαθμό του Ιεροψάλτου του κ. Σπυρίδωνος Καμαριανάκη ενός νέου που διακονεί επί σειρά ετών στο ιερό αναλόγιο καθώς και στον Ιερό Ναό.

Στο κήρυγμα του, ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε στο νέο ιεροψάλτη να είναι άξιος και αναφέρθηκε στα χαρίσματα που δίδονται μέσα στην Εκκλησία  για την καλύτερη διακονία των πιστών, τονίζοντας ότι ένα από αυτά είναι και το «χάρισμα – αξίωμα» του Ιεροψάλτου.

Παράλληλα μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού και ευχαρίστησε τον κλήρο και τον ευσεβή λαό του Κυρίου που έλαβε μέρος στην όμορφη αυτή Θεία Λειτουργία στην γραφική ενορία της Μητροπόλεως μας.

Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Καρυδίου Παν/τος Αρχιμ. Ιερεμίας Χλιαράς καθώς και κληρικοί όμορων Ενοριών του Αποκόρωνα.