Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Χειροτονία Διακόνου από τον Σεβ.Ποιμενάρχη μας

Χειροτονία Διακόνου από τον Σεβ.Ποιμενάρχη μας

Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου έ.ε. ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Χανίων, όπου διακονεί ο Πρωτ Βασίλειος Φραγκιαδάκης, τελώντας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Κατά την διαρκεία της λαμπράς Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε και εις Διάκονον Χειροτονία, του ευλαβεστάτου νέου Ζαχαρίου Καραταράκη,  ο οποίος τυγχάνει έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.

Ο νέος Διάκονος στην προσλαλιά του, αναφέρθηκε στην έως τώρα πορεία του ενώ εξέφρασε παράλληλα θερμές ευχαριστίες προς όλα τα πρόσωπα που του στάθηκαν πνευματικά και τον βοήθησαν στην κατά Θεόν πρόοδό του.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, απηύθυνε λόγους πατρικούς και πνευματικές νουθεσίες στον νεοχειροτονηθέντα, ενώ αναφέρθηκε στην αξία του υπουργήματος της Ιεροσύνης και της θυσιαστικής προσφοράς που θα πρέπει να έχει κατά την διάρκεια της διακονίας του, προτρέποντας τον να αποτελεί πρότυπο κληρικού, να αγαπάει τον Χριστό, την Εκκλησία, και την Πατρίδα μας.

Στο νέο Διάκονο π. Ζαχαρία ευχήθηκε καλή και καρποφόρα διακονία και ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως μας Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνός.

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό εδώ.

Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό τον κ. Αντώνιο Τζατζάνη, κ. Ερατώ Γράμψα και κ. Τάκη Δασκαλάκη.