Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Χιλιάδες ευχές στην κοπή της Αγιοβασιλόπιττας της Μητροπόλεως μας

Χιλιάδες ευχές στην κοπή της Αγιοβασιλόπιττας της Μητροπόλεως μας

Το αδιαχώρητο της  αγάπης τους απέδειξαν  στο κέντρο  Πορτοκάλι αμέτρητοι φίλες και φίλοι  που έδωσαν το παρών στην κοπή της ετήσιας  Πρωτοχρονιάτικης Αγιοβασιλόπιττας της  Μητροπόλεως μας την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020.

Την Αγιοβασιλόπιττα της Ιεράς Μητροπόλεως μας, του συνδέσμου Εφημεριών ο Ποιμήν, του Ιδρύματος Εκκλησιαστικής Διακονίας, του Γραφείου Τύπου και του Ρ/Σ  ”Μαρτυρία”, του Γραφείου Νεότητος,  του Ξενώνος συνοδών Ασθενών ”Θαλπωρή” , του Κεντρικού Συσσιτίου, της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και του Θεοχαριδείου, ευλόγησε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευμενείας κ. Ειρηναίος, ο οποίος παρέστη ως εκπρόσωπος της Α.Θ. Παναγιώτητος του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου μεταφέροντας τις ευχές και ευλογίες του, συμπροσευχόμενων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. Γεωργίου Περάκη και του Προέδρου Εφημεριών ο ”Ποιμήν” Πρωτ. Αντωνίου Σαπουνάκη και Κληρικών της Μητροπόλεως  μας.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας έλαβε τον λόγο τονίζοντας ότι το  φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως μας είναι ένα έργο που το στηρίζει ο κόσμος και η κοινωνία με συντονιστή την Τοπική μας Εκκλησία.

Κατόπιν αποδόθηκαν τιμητικές  ευαρέσκειες της Μητροπόλεως μας, από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, σε Κληρικούς που έλαβαν μεταπτυχιακούς  τίτλους σπουδών, και σε παιδιά Κληρικών που εισήχθηκαν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευση, καθώς και στα μέλη του Συμβουλίου της Εκκλησιαστικής Διακονίας κ. Ανδρέα Μπαϊλάκη, κ. Αθανάσιο Τζίκα και κ. Παντελή Πετσετάκη.

Το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Δήμαρχος  Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Αντιδήμαρχοι,  Δημοτικοί και Περιφερειακοί  σύμβουλοι, καθώς Διοικητές Στρατιωτικών Αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας και φορείς συλλόγων.

Ένα θερμότατο ευχαριστώ από την συνεργάτιδα  της Μητροπόλεως μας κ. Στέλλα Περάκη, η οποία παρουσίασε και την φιλανθρωπική  Εκδήλωση,   απηύθυνε η Ιερά Μητρόπολη μας και προς όλους τους χορηγούς που στήριξαν και αυτή την φορά την φιλανθρωπική κίνηση της Μητροπόλεως μας, που χωρίς την δική τους συμβολή τα πράγματα θα ήταν πολύ δυσκολότερα. Συγκεκριμένα τα δώρα και τα εδέσματα ήταν προσφορά τοπικών επιχειρήσεων του τόπου μας, καθώς και η μεγάλη χορηγία του κ. Παπασηφάκη που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά προσέφερε δωρεάν το κέντρο συνεστίασης και ψυχαγωγίας Πορτοκάλι  Ηall που γέμισε ασφυκτικά κυριολεκτικά.

Στη συνέχεια το  γνωστό παραδοσιακό συγκρότημα ”τα Περουλάκια”  ταξίδεψε τον κόσμο σε ένα μουσικό ταξίδι, ενώ ο παραδοσιακός χορευτικός σύλλογος ”τα Σφακιά” χόρεψαν  Κρητικούς χορούς, κερδίζοντας αμφότεροι το θερμότατο χειροκρότημα.

Περισσότερο φωτογραφικό από κ. Εμμανουήλ Χατζηδάκη εδώ

και από κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη εδώ.