Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Χιλιάδες προσευχές στο Συρικάρι Κισάμου

Χιλιάδες προσευχές στο Συρικάρι Κισάμου

Παραπάνω από  δύο χιλιάδες πιστοί, απ΄ όλο τον Νομό Χανίων, ανταποκρίθηκαν εις το κάλεσμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, η οποία οργάνωσε προσκύνημα εις την γενέτειρα γη του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού, στο όμορφο και καταπράσινο Συρικάρι της Επαρχίας Κισάμου.

Τόπος όπου ανεγείρεται Ι. Ναός, ο πρώτος στην Κρήτη, αφιερωμένος εις τον Όσιο Νικηφόρο. Εις το προαύλιο του νεοανεγειρόμενου Ι. προσκυνηματικού αυτού Ναού τελέστηκε Ι.Παράκλησις του Οσίου Νικηφόρου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου και ακολούθησε η ευλογία των άρτων υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, ο οποίος και μετείχε της Ι.Παρακλήσεως μετά πλειάδας προσκυνητών εκ της Ι. Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, υπό την ευθύνη οργανώσεως του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχ. κ. Δαμασκηνού Λιονάκη ο οποίος συντόνισε 6 λεωφορεία από τα Χανιά, τέσσερα από την Ενορία του Αγίου Χαραλάμπους όπου προΐσταται ως Εφημέριος και  ένα από την Ενορία Αγίας Μαρίνας  καθώς και ένα από την Ενορία Αγίας Αικατερίνης Νέας Χώρας. Επίσης δεκάδες ιδιωτικά αυτοκίνητα συνόδευσαν την πομπή από τα Χανιά.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος, αφού χαιρέτισε και καλωσόρισε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό, εξέφρασε την βαθιά συγκίνηση και χαρά του διά την τέλεση της Ι. Παρακλήσεως, ως και την πορεία εργασιών του Ι. προσκυνηματικού Ναού, τα θυρανοίξια του οποίου, όπως ανακοίνωσε, θα τελέσει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, με την συμμετοχή και άλλων Προκαθημένων Ορθοδόξων Εκκλησιών, το εσπέρας της Τρίτης 2 Οκτωβρίου.

Στον χαιρετισμό του προς τους εκατοντάδες προσκυνητές ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Ο άσημος και ανύπαρκτος για τον κόσμο Νικόλαος, ο οποίος στιγματισμένος από την λέπρα, θανατηφόρο ασθένεια της εποχής του, έφυγε διωγμένος και κατατρεγμένος από την οικεία και την συγγένεια του, επιστρέφει δοξασμένος και τιμημένος και εγκαθίσταται, πλέον, μόνιμα σ΄ αυτόν τον ευλογημένο τόπο που γεννά Αγίους. Αιτία της δόξης του η ταπείνωσις του, καθώς το βάθος της έσχατης ταπεινεινώσεως, της ταπεινώσεως του Κυρίου μας, αποτελεί την απαρχή όλων των αρετών. Αυτής της ταπεινώσεως μετείχε ο μεγάλος αυτός Άγιος του τόπου και της οικουμένης, ο Όσιος Νικηφόρος ο Λεπρός, και αυτή την ταπείνωση καλούμεθα να καλλιεργήσουμε πάντες ημείς, εάν θέλουμε και η δική μας η ζωή να είναι ζωή λουσμένη μέσα στο φως, την αγάπη και το έλεος του Αγίου Θεού», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος. Παράλληλα ευχαρίστησε τους εκατοντάδες επώνυμους και ανώνυμους δωρητές που «εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη και ευλάβεια των εις τον Όσιο Νικηφόρο», από το περίσσευμα της καρδίας των ενισχύουν το έργο ανεγέρσεως του Ι. Ναού και προσφέρουν την αγάπη τους τόσο διά την ολοκλήρωση του έργου, όσο και διά τον εξοπλισμό του, προτρέποντας όπως συνεχίσουν να στηρίζουν και ενισχύουν την ευλογημένη αυτή προσπάθεια, ευχαριστώντας και τον Δήμο Κισάμου  στο πρόσωπο του Δημάρχου κ. Θοδωρή Σταθάκη, για την αρωγή, ώστε  να είναι έτοιμος κατά την λαμπρά ημέρα των θυρανοιξίων που θα τελέσει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τον προσεχή Οκτώβριο.

https://youtu.be/uiUDvbF4igM

Ακολούθως χαιρέτισε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, ο οποίος σημείωσε: «με συγκίνηση και ιερό δέος προσκυνώ τα ιερά χώματα όπου γεννήθηκε ο μεγάλος αυτός άγιος των καιρών μας, ο Όσιος Νικηφόρος ο Λεπρός. Αυτός ο τόπος εξαιτίας  του Οσίου Νικηφόρου γίνεται τόπος οικουμενικός και καθολικός, καθώς θα καταστεί προσκύνημα για όλη την Ορθοδοξία», κατέληξε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας.

Το παρών έδωσαν επίσης ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως μας Πρωτ. Γεώργιος Περάκης καθώς και ο π. Απόστολος Διαμαντούδης οι οποίοι συνόδευσαν και τα αντίστοιχα λεωφορία των Ενοριών τους.

Περισσότερο φωτ. υλικό

Ευχαριστούμε για το προσθετο φωτ. υλικό τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη