Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Χιλιάδες συλλυπητήριες ευχές στην μνήμην του κατά σάρκα πατέρα του Θεοφ. Επισκόπου Δορυλαίου.

Χιλιάδες συλλυπητήριες ευχές στην μνήμην του κατά σάρκα πατέρα του Θεοφ. Επισκόπου Δορυλαίου.

Σαράντα ημέρες πέρασαν από την ημέρα που έφυγε για τους ουρανούς ο μακαριστός Θεοχάρης Λιονάκης, κατά σάρκα πολυαγαπημένος πατέρας και στήριγμα του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου, Πρωτοσυγκελλεύοντος της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Καθηγουμένου της Μονής κ. Δαμασκηνού.

Εκατοντάδες κόσμος έδωσε το παρών να συμπαρασταθεί στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δορυλαίου κ. Δαμασκηνό και την οικογένεια του, το Σάββατο το απόγευμα όπου τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου,  και  προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου συμπροσευχουμένου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού και Κληρικών της Μητροπόλεως μας αλλά και άλλων Μητροπόλεων. Μετά το πέρας του Εσπερινού ομίλησε με λόγια συγκινητικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρικάλων για τον μακαριστό Θεοχάρη και για τον πόνο που βιώνει όλο αυτό τον καιρό ο συμφοιτητής και καλός του φίλος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός. Τρισάγιο επί του Μνήματος τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός.

Φωτογραφικό Υλικό από τον Εσπερινό και το Τρισάγιο στον Πλατανιά.

Την Κυριακή 5 Ιουλίου, πρώτη Κυριακή του Ιουλίου που η Εκκλησιά μας εορτάζει την σύναξη πάντων των εν Κρήτη διαλαμψάντων Αγίων τελέσθηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου και Συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

Πλήθος Κληρικών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό έλαβαν επίσης μέρος στο Πολυαρχιερατικό Συλλέιτουργο ενώ παρέστησαν συμπροσευχούμενοι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευμενείας κ. Ειρηναίος, ο Μέγας Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου π. Θεόδωρος Μεϊμάρης, Κληρικοί και Μοναστικές Αδελφότητες, Ηγούμενοι και Ηγουμένες.

Την Αυτού Εξοχότητα του Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, εκπροσώπησε η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λία Μενδώνη, ενώ το παρών έδωσαν επίσης ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Βασίλειος Διγαλάκης, η Βουλετής κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο Βουλευτής κ. Μανούσος Βολουδάκης, ο πρώην Υπουργός κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού κ. Κων/νος Φασουλάκης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο Πρόεδρος του Ο.Α.Κ. κ. Ελευθέριος Κοπάσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Γεώργιος Μπέας και ο Υποδιοικητής Εμμανουήλ Μπολώτης, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, οι  Διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων της 115 Π.Μ. και του Πεδίου Βολής Κρήτης, ο Αστυνομικός Δ/ντης Χανίων κ. Γεώργιος Λυμπινάκης, Αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας, ο γνωστός Ποινικολόγος κ. Σάκης Κεχαγιόγλου,  τοπικοί άρχοντες και φορείς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, φίλοι και συγγενείς.

Το Θείο Λόγο κήρυξε μετά το πέρας της αναγνώσεως του Αγίου Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.

Πριν της Απολύσεως συγκινητικό λόγο παρηγορίας απηύθυνε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας.


Στην Τράπεζα της Μονής ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου με λόγια συγκινητικά απηύθυνε ευχαριστήριους λόγους προς όλους που του στάθηκαν σε αυτή την δύσκολη δοκιμασία της ζωής του, ενώ νωρίτερα ευχαρίστησε και  μέσα στο Ναό, τους Ιεράρχες, τους Κληρικούς και όλους τους ευσεβείς Χριστιανούς που ήρθαν να συμπροσευχηθούν, με έναν ευχαριστήριο λόγο που ανέγνωσε ο αδελφός της Μονής Αρχιμ. Νικηφόρος.

Φωτογραφικό υλικό από το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο.