Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Χειροτονία εις Πρεσβύτερον από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας!

Χειροτονία εις Πρεσβύτερον από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας!

Πανηγυρικά εορτάστηκε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου η εορτή της  Αποδόσεως των Θεοφανείων, με την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στην περιοχή Κόκκινο Μετόχι στα Χανιά.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του διακόνου του Μητροπολιτικού Ναού π. Ευαγγέλου Γενάρη. Συμμετείχαν και έλαβαν μέρος στη Θεία Λειτουργία ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Γεώργιος Περάκης και έτεροι Κληρικοί παρουσία πλήθους  ευλαβών Χριστιανών, συγγενών και φίλων του νεοχειροτονηθέντος.

Ο νεοχειροτονηθείς  στην προσφώνηση του μεταξύ άλλων, εξέφρασε τις υιϊκές ευχαριστίες του προς τον ταπεινό Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για την πατρική αγάπη που περιέβαλε προς το πρόσωπο του. Ευχαρίστησε παράλληλα τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και όλους τους Κληρικούς που τον βοήθησαν στα βήματα της ιερατικής του διακονίας. Θερμά ευχαριστώ απέδωσε στην οικογένεια του, στη σύζυγο και στα παιδιά του καθώς και προς όλους τους συγγενείς και φίλους. Παρακάλεσε δε, όλους τους παρισταμένους αδελφούς να ευχηθούν και να προσευχηθούν να καταστεί άξιος λειτουργός της του Χριστού Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος στην αντιφώνηση του εξήρε την προσωπικότητα και την αφοσίωση του διακόνου και του ευχήθηκε η ιερατική του διακονία να είναι καρποφόρος. Οι πειρασμοί θα υπάρχουν αλλά υπάρχει η ελπίδα και όπου υπάρχει ελπίδα, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, υπάρχει και η μετάνοια, υπάρχει και η χάρις του Θεού, και όπου υπάρχει πίστη, υπάρχει και ο Χριστός μέσα στην Εκκλησία μας, ο οποίος είναι Εκείνος που κρατεί και διευθετεί τα πάντα…

Ο νέος Πρεσβύτερος της τοπικής Εκκλησίας μας θα διακονεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Κόκκινου Μετοχίου παραλαμβάνοντας από τον μέχρι σήμερα οικείο και άξιο  εφημέριο Πρωτ. Νικόλαο Πατσουράκη και από την επόμενη ημέρα θα τελεί ως ορίζει η παράδοση για 40 ημέρες τη Θεία Λειτουργία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ