Αρχική > Ροή Ειδήσεων > «Χριστούγεννα διηγούμαι … και ζω»

«Χριστούγεννα διηγούμαι … και ζω»

Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού μας Κέντρου, η Χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργανώθηκε από το Γραφείο Νεότητος της Μητροπόλεως μας, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρου Εικοσιδέκα, της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Γερόντισσας Θεοξένης, Κληρικών της Μητροπόλεως μας και πλήθους κόσμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με Χριστουγεννιάτικους Ύμνους που έψαλλε η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας υπό την Διεύθυνση του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ιωάννου Μαστοράκη, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίων Πέτρου και Παύλου Χανίων.

Η εορτή με τίτλο «Χριστούγεννα διηγούμαι … και ζω», ταξίδεψε τους θεατές γύρω από την φάτνη της Βηθλεέμ, μέσα από τα κείμενα Μεγάλων Ελλήνων διηγηματογράφων και ποιητών, τα οποία διάβασαν και απήγγειλαν με ξεχωριστό τρόπο τα παιδιά και οι νέοι της Μητροπόλεως μας.

Τα Χριστουγεννιάτικα κείμενα του Φώτη Κόντογλου, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, της Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη, τα κείμενα για τον Μέγα Βασίλειο από τα αναγνωστικά βιβλία της Γλώσσας της δεκαετίας του 40, καθώς και τα Χριστουγεννιάτικα ποιήματα του Κωστή Παλαμά, του Γεωργίου Δροσίνη, και του Γεωργίου Βερίτη, αποκάλυψαν στους θεατές και στους ακροατές της εκδήλωσης, τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της Ελλάδας μιας νοσταλγικής και παλιότερης εποχής.

Η εορτή, πλαισιωμένη με τις μοναδικές μελωδίες από τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τα τραγούδια που τραγούδησε η χορωδία του Πολιτιστικού μας Κέντρου, μετέφερε μηνύματα για το ουσιαστικό νόημα των Χριστουγέννων στη ζωή μας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή βίντεο από παιδιά των νησιών Φίτζι της Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας, που έψαλλαν στα ελληνικά την καταβασία «Χριστός Γεννάται» και έστειλαν ευχές και χαιρετισμούς.

Στο τέλος της εκδήλωσης, χαιρετισμό και ευχές απέδωσε ο Σεβασμιώτατος Ποινενάρχης  μας  προς όλους τους παρευρισκομένους, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην εικόνα της Γεννήσεως που παρουσιαζόταν από τον βιντεοπροβολέα και σε ένα περιστατικό μεταξύ του Μ. Βασιλείου και του Ιουλιανού του Παραβάτη, επισημαίνοντας στο τέλος ότι πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή την παράδοση μας ακόμα και με την χρήση των σύγχρονων μέσων, όπως είναι το διαδίκτυο, που μας δίνει την δυνατότητα να αναπαράγουμε αυτή την πολύ ωραία γιορτή που απολαύσαμε σήμερα.

Χρόνια πολλά σε όλους!

ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ