Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Δορυλαίου Δαμασκηνός: «η Παναγία μας με την Κοίμηση της κατατρόπωσε τον θάνατο»

Δορυλαίου Δαμασκηνός: «η Παναγία μας με την Κοίμηση της κατατρόπωσε τον θάνατο»

Στον Άγιο Ονούφριο της Ενορίας Κουνουπιδιανών όπου διακονεί ο Πανοσιώτατος Αρχιμ. Νικηφόρος  από την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, τελέσθηκε το Εσπέρας του Σαββάτου βραδυνή Θεία Λειτουργία για την απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως μας Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ.Δαμασκηνού, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων.

Στον αύλειο χώρο του Ναού ο Επιτάφιος της Παναγίας με άνθη στολισμένος και πίσω από αυτόν γυναίκες της Ενορίας έψαλλαν τα εγκώμια της Παναγίας.

Στο κήρυγμα του μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος τόνισε  ότι η Παναγία με την ένδοξη Κοίμηση της κατατρόπωσε τον θάνατο και έγινε επίσημα η μητέρα της αθανασίας, της νίκης κατά του θανάτου,  της Αναστάσεως, της ζωής, της χαράς, της αλήθειας που υπάρχει πέραν του Τάφου, κυρίως όμως έγινε η μητέρα της αγάπης, η μητέρα και η προσφορά της Αναστάσεως, η Κυρία Θεοτόκος, η Κυρία των Αγγέλων, η Πλατυτέρα των Ουρανών, η Βασίλισσα του παντός, η ελπίς των απελπισμένων, η ιατρός των πονεμένων, η Μητέρα όλων των γενεών γι’ αυτό και αι γενεαί πάσαι μακαρίζομέν Σε, την μόνην Θεοτόκον….

Ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη.