Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Δορυλαίου Δαμασκηνός: ” ο Άγιος Ιερομάρτυρας Πολύκαρπος μας καλεί για μία καθολική ομολογία πίστεως”

Δορυλαίου Δαμασκηνός: ” ο Άγιος Ιερομάρτυρας Πολύκαρπος μας καλεί για μία καθολική ομολογία πίστεως”

Ο  Άγιος Ιερομάρτυρας Πολύκαρπος μας καλεί για μία καθολική ομολογία πίστεως, τόνισε μεταξύ άλλων, την παραμονή της εορτής του Αγίου Πολυκάρπου όπου βρίσκεται κλίτος του Αγίου στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Κόκκινου Μετοχίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός, όπου χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, μεταφέροντας και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού.

Καλούμαστε σήμερα όλοι εμείς εδώ ακολουθώντας το παράδειγμα του Αγίου Πολυκάρπου να ζήσουμε πολύκαρπα και καλύκαρπα  και να γίνουμε δένδρα ευσκιόφυλλα που θα σκεπάζονται οι άνθρωποι και θα βρίσκουν στον δικό μας τον ίσκιο ανάπαυση, ξεκούραση και δύναμη.

Πριν της απολύσεως ο Εφημέριος του Ναού π. Ευάγγελος Γενάρης ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο που χοροστάτησε στην πανήγυρη της Ενορίας και του προσέφερε εκ μέρους της Ενορίας ένα Αρχιερατικό εγκόλπιο ευχόμενος εκ μέρους όλων το Άξιος στα νέα Αρχιερατικά του καθήκοντα.