Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Δορυλαίου Δαμασκηνός:” Για να γίνουμε φίλοι του Θεού πρέπει να προσαρμόσουμε “τα θέλω μας” στο θέλημα του Θεού”

Δορυλαίου Δαμασκηνός:” Για να γίνουμε φίλοι του Θεού πρέπει να προσαρμόσουμε “τα θέλω μας” στο θέλημα του Θεού”

Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, παραμονή της εορτής της Αγίας Φιλοθέης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου και Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως μας κ. Δαμασκηνός,  προεξήρχε στην ακολουθία του πανηγυρικού εόρτιου  Εσπερινού που τελέσθηκε στο παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Χανίων και είναι αφιερωμένο στην μνήμη της Αγίας.

Στο επίκαιρο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην Αγία βιοτή  της Κυράς των Αθηνών, η οποία υπήρξε πρότυπο ζωής για την μακαριστή Γερόντισσα του Αγίου Νεκταρίου Αμφιλοχία Κουφάκη και η οποία  το απέδειξε περίτρανα με τα φιλάνθρωπα έργα της.

Η Αγία Φιλοθέη υπήρξε πραγματική φίλη του Θεού, και οι προσευχές, τα έργα και οι αγώνες της, μας διδάσκουν ότι για να γίνουμε φίλοι του Θεού πρέπει και εμείς, όπως έκανε και η Αγία ολόκληρη την ζωή της, να προσαρμόσουμε “τα θέλω μας” στο θέλημα του Θεού…

Πριν της απολύσεως ο Θεοφιλέστατος, ευχαρίστησε τους Κληρικούς, τους Ψάλτες και όσους διακόνησαν στην πανήγυρη αυτή που τελέσθηκε με τα προβλεπόμενα μέτρα για τον Covid.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Ιερατικό Προϊστάμενο του Ναού Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλόχιο Παπαγιαννάκη και τον συνεφημέριο π. Εμμανουήλ Μηλιάκη, για το σπουδαίο έργο που  κάνουν τόσο στο Νσό όσο και στα Ιδρύματα του Αγίου Νεκταρίου.