Αρχική > Ροή Ειδήσεων > «Έφυγε» ο Άρχων Νομοφύλαξ Σπυρίδων Λιονάκης

«Έφυγε» ο Άρχων Νομοφύλαξ Σπυρίδων Λιονάκης

Η Ιερά Μητρόπολη μας, με βαθύτατη θλίψη και οδύνη, αναγγέλλει την εις Κύριον εκδημία του Άρχοντος Νομοφύλακος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, Δικηγόρου Σπυρίδωνος Λιονάκη, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 68 ετών.

Ο Σπυρίδων Λιονάκης του Παναγιώτου και της Δέσποινας γεννήθηκε το 1951 στα Χανιά και ήταν Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων.

Ήταν πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήταν πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ασκούσε μαχόμενη δικηγορία στα πολιτικά, ποινικά  και διοικητικά Δικαστήρια, όλων των βαθμίδων. Ασχολήθηκε ιδιαιτέρως με το Ποινικό, το Αστικό και το Διοικητικό Δίκαιο και εξειδικεύτηκε σε θέματα Εκκλησιαστικού, Εμπραγμάτου, Οικογενειακού και Κληρονομικού Δικαίου, καθώς και σε υποθέσεις μισθωτικών διαφορών, τροχαίων ατυχημάτων κλπ.

Παράλληλα με τη Δικηγορία είχε αναπτύξει ποικίλη δραστηριότητα στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα των Χανίων.

Διετέλεσε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Καποδιστριακού Δήμου Ακρωτηρίου επί μία τετραετία (2002-2006).

Το έτος 2008, η Α.Θ.Π., ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κ.Κ. Βαρθολομαίος, του απένειμε το οφφίκιο του Άρχοντος Νομοφύλακος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Το 2016 αναγορεύτηκε εταίρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ”.

Είχε εκλεγεί επανειλημμένως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων.

Η Εξόδιος Ακολουθία του θα τελεστεί την Πέμπτη 18 Ιουλίου, στις 4 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στα Χανιά.