Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Εγκαίνια Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Αμφιλοχίου του Πατμίου και λαμπρό Συλλείτουργο στην Ι. Μητρόπολη μας

Εγκαίνια Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Αμφιλοχίου του Πατμίου και λαμπρό Συλλείτουργο στην Ι. Μητρόπολη μας

Το Σάββατο 19 Ιανουρίου ε.ε. τελέστηκαν με λαμπρότητα  ο Όρθρος, η Ακολουθία των Εγκαινίων και η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Αμφιλοχίου του Πατμίου που βρίσκεται στο υπόγειο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Χανίων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γάνου και Χώρας κ.κ. Αμφιλοχίου.Να σημειωθεί ότι ο Άγιος Αμφιλόχιος, στον οποίο έχει αφιερώσει η Ιερά Μητρόπολη μας το Εορτολόγιον του 2019,  είχε ως πνευματικό του τον Άγιο Νεκτάριο και ήταν Εκείνος που έφερε στα Χανιά τμήμα  Αγίου Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου στην πόλη μας και κτίσθηκε ο πρώτος Ναός στην Κρήτη εις μνήμην του Αγίου.

Στην Ακολουθία των εγκαινίων έλαβαν επίσης μέρος ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου και ιερατικός προϊστάμενος του Ναού Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης, ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ρούστικων Ιωάννης Κουφουδάκης, ο Ιερομόναχος π. Νικηφόρος Εικοσιδέκας, ο Πρωτ. Εμμανουήλ Παπαδοκωνσταντάκης, ο Πρωτ. Εμμανουήλ Τζατζάνης, ο Πρωτ. Γεώργιος Πατεδάκης, ο Πρωτ. Εμμανουήλ Πετράκης και ο διάκονος π. Δημήτριος Δερμιτζάκης, ενώ εκατοντάδες κόσμου παρακολούθησαν ευλαβικά την Ακολουθία των Εγκαινίων και το Αρχιερατικό Συλλείτουργο που μεταδόθηκαν ζωντανά και από τον Ραδιοφωνικό μας Σταθμό Μαρτυρία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Ιερατικός Προϊστάμενος του Ναού π. Αμφιλοχιος ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς, για την σημερινή μεγάλη ευλογία, τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως μας και  τους Κληρικούς της Μητροπόλεως μας, τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Προφ. Ηλιού Ρούστικων,  την Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Κορακιών Γερόντισσα Θεοφόρα, τους Ιεροψάλτες και τον Πρωτοψάλτη Άρχοντα Ιάκωβο Γιαμαίο, τους εκπροσώπους των Στρατιωτικών Αρχών και όλο τον κόσμο που ήρθε μα συμμετάσχει στη μεγάλη χαρά της Εκκλησίας μας.

Παράλληλα ευχαρίστησε την πρωτεργάτρια της Ενορίας και πνευματική κόρη του Αγίου Αμφιλοχίου μακαριστή Γερόντισσα Αμφιλοχία (Μαρίκα Κουφάκη), καθώς και όλους τους συνεργάτες με πρωτοκορυφαίο τον γέροντα π. Μάρκο Παπαδάκη καθώς και τους νυν συνεφημερίους του Πρωτ. Χρύσανθο Σταυρουλάκη και Πρωτ. Εμμανουήλ Πετράκη, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι από σήμερα μαζί με τον Άγιο Νεκτάριο, την Αγία Φιλοθέη, τους Οσίους Ιωάννη Ερημίτη, Νίκωνα Μετανοείτε, προστίθεται και η Οσιακή μορφή του Γέροντος Πνευματικού της Πάτμου, Αγίου Αμφιλοχίου για να συμπληρωθεί έτσι η ευλογημένη συνοδεία των Αγίων Προστατών της Ενορίας μας.

Ευχαριστήριους λόγους απηύθυναν ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός και ο Σεβ. Μητροπολίτης Γάνου και Χώρας κ.κ. Αμφιλόχιος για την ευλογημένη αυτή ημέρα που αποτελεί εορτή για την Εκκλησία μας.

Φωτογραφικό υλικό εδώ