Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Εισαγωγικές υμνωδίες Θείου δράματος στα Χανιά

Εισαγωγικές υμνωδίες Θείου δράματος στα Χανιά

Στον ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο περίλαμπρο Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Χανίων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου η μουσική εκδήλωση με την γνωστή και χαρισματική Νεκταρία Καραντζή και τον Άρχοντα Υμνωδό της Μ.τ.Χ.Ε. κ.Κωνσταντίνο Στεφανάκη.

Η εξαιρετική μουσική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα κατάνυξης και σεβασμού στην Υμνολογία της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος με τους δύο ερμηνευτές να προκαλούν ρίγη συγκίνησης στο πολυπληθές ακροατήριο, μεταφέροντας τους έντονα τις εικόνες της Μεγάλης Εβδομάδος.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ενώ ερμηνευτικά σχόλια πριν την απόδοση κάθε ύμνου έκανε ο Ιερατικός προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. Ιωάννης Μαστοράκης.

Μετά το πέρας της εκδηλώσεως ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους δύο ερμηνευτές (ψάλτες), αναφέροντας στον σύντομο πνευματικό του λόγο ότι Πάσχα, σημαίνει πέρασμα. Και οι σημερινοί ύμνοι αποτέλεσαν ένα πραγματικό πέρασμα από το Πάθος στην Ελπιδοφόρα Ανάσταση του Κυρίου μας.

Ευχαριστούμε για το πρόσθετο φωτ. υλικό και βίντεο τον κ. Αντώνιο Τζατζάνη.