Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Εκατοντάδες κόσμου αποχαιρέτησαν τον π. Αντώνιο Τσουρλάκη

Εκατοντάδες κόσμου αποχαιρέτησαν τον π. Αντώνιο Τσουρλάκη

Εκατοντάδες κόσμου αποχαιρέτησαν τον π. Αντώνιο Τσουρλάκη, τον λευίτη κληρικό που διακόνησε πολλά χρόνια με αγάπη  και υπακοή ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά Χανίων.

Την Εξόδιο Ακολουθία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, με τη συμμετοχή πλειάδος Ιερέων, ενώ η συγκίνηση ήταν έκδηλη τόσο του Επισκόπου και των Κληρικών, όσο και των πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του μίλησε μεταξύ άλλων για την ευλάβεια και την ιεροπρέπεια ενός ακούραστου Κληρικού, που δεν σταμάτησε τη διακονία του και την προσφορά του μέχρι και την τελευταία του στιγμή.

Επαίνεσε την ευσέβειά του, το ήθος του, τον ζήλο του και την αγάπη του για τις Ιερές Ακολουθίες της Αγίας μας Εκκλησίας, την αφοσίωσή του στο έργο του.

Τέλος, εξέφρασε την αγάπη του και τα συλλυπητήριά του προς τους οικείους του, εκφράζοντας την πεποίθησή του πως θα έχουν έναν αληθινό πρέσβη στον θρόνο του Εσφαγμένου Αρνίου.

Κατόπιν για τον π. Αντώνιο μίλησαν  ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Γεώργιος Περάκης μεταφέροντας τη θλίψη και συγκίνηση όλων των Κληρικών της Μητροπόλεως μας, ο Ιερατικός Προϊστάμενος της Ενορίας και συνεφημέριος του μακαριστού Ιερέως, Πρωτ. Δημήτριος Λαμπαθάκης, εκπρόσωποι του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και άλλων συλλόγων.

Ας είναι Αιωνία η μνήμη του!