Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Εκατοντάδες πιστοί στο Γενέσιο της Παναγίας στα Κουνουπιδιανά για την υποδοχή της εικόνας του Αγίου Φανουρίου Ρόδου

Εκατοντάδες πιστοί στο Γενέσιο της Παναγίας στα Κουνουπιδιανά για την υποδοχή της εικόνας του Αγίου Φανουρίου Ρόδου

Με λαμπρότητα και σε κλίμα θρησκευτικής ευλάβειας υποδέχθηκαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου, όπου διακονεί με αγάπη ο Παν/τος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας, την θαυματουργή Εικόνα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του Νεοφανούς από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.

Την Ιερά Εικόνα διεκόμισε, από τον ομώνυμο Προσκυνηματικό Ναό της Ρόδου όπου φυλάσσεται, ο εφημέριος Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Κρητικού συνοδευόμενος από νέους και νέες με παραδοσιακές κρητικές φορεσιές.

Την θαυματουργή εικόνα υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ναού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός,  συνοδεία του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως και την παρουσία εκατοντάδων πιστών που σχημάτισαν ατέλειωτες ουρές.

Ακολούθησε εόρτιος  Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, ο οποίος στο τέλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο για την άδεια εξόδου της Ιεράς Εικόνας και τον Πρωτοπρεσβύτερο Μιχαήλ Κρητικού για την μεταφορά του Ιερού σεβάσματος, τον Πρωτοσύγκελλο π. Νικηφόρο για την ιδέα και την όλη προετοιμασία καθώς και όλο το ευσεβές εκκλησίασμα.

Στον λόγο υποδοχής  ο Πρωτοσύγκελλος μας  π. Νικηφόρος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι υποδεχόμαστε αυτήν την εικόνα σε μία περίοδο κατά την οποία η Εκκλησία μας διάγει την Θεομητορική εορτή του γενεθλίου της Θεοτόκου και απένειμε λόγια ευχαριστιών προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρόδου, τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας, τον π. Μιχαήλ που κόμισε την ιερά εικόνα, τους Κληρικούς, τους ιεροψάλτες του Συνδέσμου ιεροψαλτών ”Γεώργιος ο Κρης”, τους Κρητικούς του παραδοσιακού συλλόγου ”Καγιαλές”, τους συνεργάτες του Εκκλησιαστικού συμβουλίου και προς τον αμέτρητο κόσμο που έδωσε συγκινητικό παρών στην μεγάλη αυτή εορτή της Παναγίας μας.

Κατόπιν ο π. Μιχαήλ Κρητικού, αναφέρθηκε στην ιστορία της Ιεράς εικόνας, μιλώντας θεολογικά για τον Άγιο Φανούριο.

Η Εικόνα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Γενεσίου της Θεοτόκου, μέχρι και την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου.Έως τότε θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθιές σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ναού.

 

ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Επιμέλεια βίντεο: κ. Νικόλαος Χατζηδάκης