Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Εκατοντάδες προσκυνητές στον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό

Εκατοντάδες προσκυνητές στον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό

Εκατοντάδες πιστοί, απ΄ όλο τον Νομό Χανίων, ανταποκρίθηκαν εις το κάλεσμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, η οποία οργάνωσε προσκύνημα εις την γενέτειρα γη του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού, στο όμορφο και καταπράσινο Συρικάρι της Επαρχίας Κισάμου την Κυριακή 29 Ιουλίου .

Τόπος όπου ανεγείρεται Ι. Ναός, ο πρώτος στην Κρήτη, αφιερωμένος εις τον Όσιο Νικηφόρο. Εις το προαύλιο του νεοανεγειρόμενου Ιερού αυτού Ναού τελέστηκε η Ιερά Παράκλησις του Οσίου Νικηφόρου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου και ακολούθησε η ευλογία των άρτων υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, ο οποίος και μετείχε της Ιεράς Παρακλήσεως μετά πλειάδας προσκυνητών εκ της Ι. Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, υπό την ευθύνη οργανώσεως του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχ. κ. Δαμασκηνού Λιονάκη ο οποίος προΐστατο εκατοντάδων προσκυνητών από την Μητρόπολη μας.

Με λόγια συγκίνησης και χαράς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος  καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό, τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, καθώς και όλο τον κόσμο που ήρθε να προσκυνήσει τον τοπικό  Άγιο.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιο για την ευλογημένη πρόσκληση και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ο οποίος τόνισε ότι εκ μητρός έλκει την καταγωγή του από το Συρικάρι και αισθάνεται οικείος με τον Όσιο Νικηφόρο.

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό εδώ

Ευχαριστούμε για το φωτ.. υλικό τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη