Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Εκατοντάδες Προσκυνητές της Μητροπόλεως μας στο Συρικάρι Κισάμου

Εκατοντάδες Προσκυνητές της Μητροπόλεως μας στο Συρικάρι Κισάμου

Εκατοντάδες πιστοί, από την Ιερά Μητρόπολη μας συμμετείχαν στην προσκυνηματική εκδρομή που διοργάνωσε με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας Παν/τος Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας, συμμετεχόντων του Γεν. Αρχ. Επιτρόπου της Μητροπόλεως μας Πρωτ. του Οικ. Θρόνου Γεωργίου Περάκη, του Παν/του Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Μελχισεδέκ Αμπελικάκη, του Πρωτ. Εμμανουήλ Κουδουμνάκη, του π. Χρήστου Καρίπογλου, του π. Ιωάννου Κουκουράκη και του π. Δημητρίου Δερμιτζάκη,  εις την γενέτειρα γη του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού, στο όμορφο  Συρικάρι της Επαρχίας Κισάμου την Τρίτη 3 Ιανουαρίου ε.έ..

Εκεί όπου βρίσκεται, ο πρώτος στην Κρήτη, αφιερωμένος εις τον Όσιο Νικηφόρο που η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του στις 4 Ιανουαρίου.

Την παραμονή της εορτής  τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός  του Οσίου Νικηφόρου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου συμπροσευχουμένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Με λόγια αγάπης ευχαρίστησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου, τους κληρικούς τους Άρχοντες του τόπου μας, καθώς και όλο το σεβαστό Εκκλησίασμα.

Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε και τον Πρωτοσύγκελλο μας π. Νικηφόρο για την ευλογημένη αποστολή της Ιεράς Μητροπόλεως μας, τον άψογο συντονισμό και την εξαιρετική διοργάνωση.

Παράλληλα του ευχήθηκε τα χρόνια πολλά για την ονομαστική του εορτή παραχωρώντας ως ευλογία να μοιράσει ο ίδιος στο τέλος της Ακολουθίας τους άρτους για να του ευχηθεί το Χριστεπώνυμο πλήρωμα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΒΙΝΤΕΟ