Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την 80η επέτειο για την Μάχη της Κρήτης

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την 80η επέτειο για την Μάχη της Κρήτης

Στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στο στρατιωτικό εκστρατευτικό σώμα Αυστραλών και Νεοζηλανδών (ANZAC) εις Μνήμην της Μάχης της 27ης Μαΐου 1941 στα Τσικαλαριά Χανίων, τέλεσε επιμνημόσυνη  δέηση ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων  για τα 80 χρόνια από την ιστορική Μάχη της Κρήτης την Παρασκευή 21 Μαΐου έ.ε.

Στη συνέχεια ακολούθησε  Κατάθεση στεφάνων, ενός  λεπτού σιγή στη Μνήμη των Πεσόντων, Εθνικοί Ύμνοι, Χαιρετισμός και ομιλία από τον Δήμαρχο Χανίων, κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη και από Εκπροσώπους Επισήμων Αρχών της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Το ίδιο απόγευμα τελετή μνήμης πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο Ελληνο – Νεοζηλανδών στον Γαλατά Χανίων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 80η  Επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Η τελετή ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, ενώ στη συνέχεια έλαβαν χώρα κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή στη Μνήμη των Πεσόντων, Εθνικοί Ύμνοι, χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Χανίων, κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη και από Εκπροσώπους Επίσημων Αρχών της Νέας Ζηλανδίας.

Το Σάββατο 22 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Κερίτη στον Αλικιανό Χανίων εις μνήμην των εκτελεσθέντων κατοίκων της περιοχής.

Ακολούθησαν στη συνέχεια επιμνημόσυνη Δέηση, προσκλητήριο Πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή στη Μνήμη των Πεσόντων, Ανάκρουση Εθνικών Ύμνων, χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Πλατανιά, κ. Ιωάννη Μαλανδράκη και ομιλία από τον κ. Ερατοσθένη Καψωμένο, ομ. Καθηγητή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

 

Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό τον κ. Στυλιανό Παπαδόπουλο.