Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Eκδήλωση μνήμης για τον μακαριστό Εφημέριο π. Άγγελο Ψυλλάκη

Eκδήλωση μνήμης για τον μακαριστό Εφημέριο π. Άγγελο Ψυλλάκη

Η Ενορία Λενταριανών με πρωτοβουλία του Ιερατικού Προϊσταμένου και Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως μας  Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη διοργάνωσε την Δευτέρα 4 Ιουνίου εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του π. Άγγελου Ψυλλάκη, Θεολόγου και μουσικοδιδασκάλου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως μας Πρωτ. Γεώργιος Περάκης ο οποίος ύστερα από έρευνα εντελεχή μετέφερε στο ακροατήριο και στους συγγενής του π. Άγγελου σπουδαίες πληροφορίες για την προσωπικότητα και το έργου του αγαπητού κληρικού. Κατόπιν το λόγο έλαβε ο π. Βασίλειος Κιάσσος  που στα χρόνια του π. Άγγελου διακονούσε στο Ιερό Αναλόγιο ως πρωτοψάλτης, και ο οποίος με βαθειά συγκίνησε μίλησε για τον π. Άγγελο. Ακολούθησε μία βιντεοπαρουσίαση από ένα αυθεντικό βίντεο κλιπ που τραγουδούσε ο π . Άγγελος καθώς προβλήθηκε και φωτογραφικό υλικό από την ζωή του.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης το οποί παρουσίασε ο κ. Βαρδής  Σελιανάκης, περιελάμβανε  ριζίτικα τραγούδια από τον Λαογραφικό Όμιλο, μαντινάδες για τον π. Άγγελο που έγραψαν ο κ. Πέτρος Τσακιράκης και ο π. Αποστόλος Διαμαντούδης, καθώς και πλούσιο παραδοσιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που επιμελήθηκε το συγκρότημα του Μανούσου Πολλάκη και του χορευτικού συλλόγου Καγιαλές.

Την εκδήλωση έκλεισε Σεβασμιωτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός ο οποίος χαρούμενος για την όμορφη αυτή εκδήλωση επαίνεσε τον πρωτεργάτη και εμπνευστή της π. Δαμασκηνό, όλους τους συντελεστές, καθώς και όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε.

Με λόγια αγάπης και ο Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για την ευχή και ευλογία του τριήμερου αυτού αφιερώματος καθως και όλους όσους συνέβαλαν στην πραγμάτωση της επιτυχημένης αυτής εκδήλωσης, η οποία αποτέλεσε στάδιο μνήμης και αγαπημενων θυμησών τόσο στους συγγενείς των αγαπητών κληρικών όσο και σε όλο τον κόσμο.

Ευχαριστούμε για το φωτ.υλικό τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη & για το βίντεο τον κ. Αντώνιο Τζατζάνη