Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους πεσόντες Μανιάτες στην Ασή Γωνιά

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους πεσόντες Μανιάτες στην Ασή Γωνιά

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους πεσόντες Μανιάτες στην Ασή Γωνιά πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου στο μνημείο Πεσόντων της πλατείας του χωριού με Επιμνημόσυνη Δέηση προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου, συμπροσευχουμένων του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ.Δαμασκηνού και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνού.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησαν χαιρετισμοί, ομιλίες και καταθέσεις στεφάνων.

Το παρών στην εκδήλωση  έδωσαν Κληρικοί της Μητροπόλεως μας και της Μητροπόλεως Μάνης, πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές, ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Αντιδήμαρχοι και Περιφερειακοί Σύμβουλοι,  καθώς και αντιπροσωπεία του Δήμου Ανατολικής Μάνης με επικεφαλής τον δήμαρχο Πέτρο Ανδρεάκο, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και σωμάτων ασφαλείας.

Η συνέχεια δόθηκε με επιμνημόσυνη δέηση που τελέσθηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού στην τοποθεσία Κούμαρος κάτω από την βουνοκορφή «Αγριμοκέρατο» όπου έγιναν και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των ηρώων Μανιατών  και ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων από τους δύο Δημάρχους.

Νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος, είχε τελέσει πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τον Άγιο Γεώργιο τον Μεθυστή στην Ασή Γωνιά, όπου διακονεί ο Πρωτ. Βασίλειος Χατζηδάκης, κηρύτοντας  και το Θείο Λόγο.