Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Εκδηλώσεις μνήμης στον Πρασέ Κυδωνίας!

Εκδηλώσεις μνήμης στον Πρασέ Κυδωνίας!

Λαμπρές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής πραγματοποιήθηκαν  την Κυριακή 30 Ιουλίου  στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου που διακονεί ο Πρωτ. Γεώργιος Φρατζεσκάκης, στον Πρασέ Κυδωνίας για τον ηρωικό ιερέα Εμμανουήλ Κουκουράκη ο οποίος συνελήθφη την 1η Αυγούστου του 1941 από τους Γερμανούς και μαζί με 12 συγχωριανούς του εκτελέστηκαν την ίδια ημέρα στον Αλικιανό.

Η τιμητικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση Αρχιερατικού Εσπερινού προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού και συμπροσευχούμενων του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. Γεωργίου Περάκη και πλειάδος Κληρικών της Μητροπόλεως μας. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Την πρωτοβουλία για την εκδήλωση είχε με  τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχους μας η Ενορία Πρασέ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

Μετά τον Αρχιερατικό Εσπερινό ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του π. Εμμανουήλ Κουκουράκη και της επιτυμβίου πλάκας με τα ονόματα των 12 εκτελεσθέντων.

Κατόπιν σύντομο και ιστορικό χαιρετισμό αφού πρωτίστως συνεχάρησαν  και ευχαρίστησαν τους ιθύνοντες για την πρωτοβουλία, απηύθυναν  ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας και ο Δήμαρχος Πλατανιά.

Στη συνέχεια αναλυτική ιστορική αναδρομή για τα γεγονότα της 1ης Αυγούστου έκανε ο οικείος εφημέριος π. Γεώργιος.

Ακολούθησαν ριζίτικα τραγούδια, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤ. ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

Επιμέλεια φωτ. υλικού Πρωτ. Κων/νος Θωμαδάκης (Δ/ντης Τεχνικού Τομέα Ρ/Σ ”ΜΑΡΤΥΡΙΑ”)