Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Έκτακτη ανακοίνωση για την στήριξη των πυροπλήκτων αδελφών μας

Έκτακτη ανακοίνωση για την στήριξη των πυροπλήκτων αδελφών μας

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Έκτακτη ανακοίνωση

για την στήριξη των πυροπλήκτων αδελφών μας

Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου συμμετέχοντας στην δοκιμασία, για μία ακόμη φορά,εκατοντάδων πυροπαθών συμπολιτών μας στην Εύβοια, στην Πελοπόννησο αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, ανακοινώνει προς κάθε ενδιαφερόμενο δωρητή συμπολίτη μας ότι θα διεξαχθεί έρανος σε όλες τις ενορίες της Μητροπόλεως μας, την ημέρα που η Ορθόδοξη Εκκλησία μας τιμά την εορτή της Παναγίας μας, το προϊόν του οποίου θα διατεθεί σε είδη αναγκαία για τους πυροπαθείς. Η ενέργεια αυτή έχει σκοπό την έμπρακτη ανακούφιση τους, δείγμα ελάχιστο της αλληλεγγύης την οποία πρέπει όσο ποτέ άλλοτε τώρα να επιδείξουμε.

Επίσης, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως μας θα γίνονται δεκτές δωρεές διά τον σκοπό αυτό με την αιτιολογία περί πυροπαθών:

(Αριθμός Λογαριασμού Εθνικής Τραπέζης στην επωνυμία Εκκλησιαστική Διακονία Ι.Μ.Κ.Α.

495/296057-57, ΙΒΑΝ: GR4001104950000049529605757, ΚΩΔ. SWIFT ΤΡΑΠΕΖΗΣ: (BIC) ETHNGRAA

Αριθμός Λογαριασμού Τράπεζας Χανίων: 176495001, ΙΒΑΝ: GR8506900010000000176495001)

Εις τις κοινωνικές ιματιοθήκες των ενοριών Αγ. Νεκταρίου Παχιανών και Αγ. Χαραλάμπους Λενταριανών θα συγκεντρώνονται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στα τηλ. 2821091302 (Αγ. Νεκτάριος) και 2821054080 ( Αγ. Χαράλαμπος ) καινούργια λευκά είδη ήτοι σεντόνια, πετσέτες, μαξιλαροθήκες και μαξιλάρια, κουβέρτες και παπλώματα ως επίσης εσώρουχα, κάλτσες και είδη ενδύσεως όλων των ηλικιών.

Εις το κεντρικό συσσίτιο της Ιεράς Μητροπόλεως μας (Αντ. Γιάνναρη 2) θα συγκεντρώνονται:

1. Εμφιαλωμένα νερά.
2. Υποσέντονα.
3. Πετσέτες.
4. Μάσκες Προστασίας, Αντισηπτικά είδη (γάντια, αντισηπτικά μαντηλάκια, αλκοολούχους λοσιόν κ.α.).
5. Τρόφιμα μακράς διαρκείας (που μπορούν να καταναλωθούν άμεσα χωρίς επεξεργασία πχ. συμπυκνωμένα γάλατα (σε κουτί), τυποποιημένοιχυμοί, κονσέρβες, αρτοσκευάσματα, μπισκότα κ.α.).
6. Αλοιφές εγκαυμάτων.
7. Χαρτικά και λοιπά είδη για την προσωπική υγιεινή των πληγέντων (μαντηλάκια καθαρισμού, πάμπερς, χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες, σαπούνια, οδοντόκρεμες, αφρόλουτρα κ.α.)
8. Τροφές για ζώα.
9. Κουβέρτες και παπλώματα καινούργια.

Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες παρακαλούμε να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος Αυγούστου ώστε να προλάβουμε να βοηθήσουμε ουσιαστικά τους πληγέντες.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ