Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Εόρτασε η Ζωοδόχος Πηγή στα Χανιά

Εόρτασε η Ζωοδόχος Πηγή στα Χανιά

Με λαμπρότητα και μοναστηριακή τάξη, εόρτασε η Ιστορική Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής, στη Χρυσοπηγή Χανίων την Παρασκευή 10 Μαΐου έ.ε. την Θεομητορική εορτή της  Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ιερά Μονή, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου κηρύττοντας και το Θείο Λόγο,  συλλειτουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού ο οποίος τον ευχαρίστησε για την λαμπρή παρουσία του στην Μονή.

Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Παν/τος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Νικηφόρος Εικοσιδέκας, καθώς και πλήθος Κληρικών της Μητροπόλεως μας και άλλων Μητροπόλεων.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας πέριξ της Ιεράς Μονής,  με την Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Θεοξένη και την αδελφότητα να ψάλλουν τα αναστάσιμα τροπάρια. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου, συμπροσευχουμένου του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού.

Πλήθος κληρικών παρέστησαν στον λαμπρό πανηγυρικό Εσπερινό ανάμεσα τους ο Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης και ο Γεν. Αρχ. Επίτροπος της Μητροπόλεως Πρωτ. του Οικ. Θρόνου Γεώργιος Περάκης.