Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Εορτάσθηκε ο Άγιος Κοσμάς στο Πολιτιστικό μας κέντρο!

Εορτάσθηκε ο Άγιος Κοσμάς στο Πολιτιστικό μας κέντρο!

Το παρεκκλήσιο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, το στολίδι του Πολιτιστικού κέντρου της Μητροπόλεως μας και του ραδιοφωνικού μας σταθμού Μαρτυρία, από όπου καθημερινά γίνεται η αναμετάδοση του Όρθρου και τις Θείας Λειτουργίας, αλλά  και των Ακολουθιών του Εσπερινού και του Αποδείπνου, εόρτασε το διήμερο που μας πέρασε.

Ανήμερα της εορτής τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός συλλειτουργούντων Κληρικών της Μητροπόλεως μας και συμπροσευχούμενων εκατοντάδων πιστών.

Στο Θείο Λόγο του ο Σεβασμιώτατος αφορμώμενος από το αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας μίλησε  για την Θεία Χάρη που λαμβάνει ο καθένας από εμάς δίνεται κατά το μέτρο της δωρεάς του Χριστού.  Και αυτό είναι έκφραση αγάπης αλλά και ταυτόχρονα εκδήλωση ευσπλαχνίας και δωρεάς του Θεού. Οι δωρεές αυτές μπορούν να χαρακτηριστούν με διαφόρους τρόπους, άλλη μπορεί να είναι μητέρα,  άλλος Κληρικός, άλλος Επίσκοπος, άλλος πατέρας, άλλος  να ασχολείται με οποιονδήποτε άλλο επάγγελμα, το οποίο όμως το χρησιμοποιήσει για την Δόξα του Θεού, αλλά και για την δική του πνευματική οικοδομή, χωρίς υπερβολές τότε πράγματι, έχει μία ποιότητα η οποία ποιότητα δεν έχει άλλο χαρακτηριστικό παρά μόνο τη Δόξα του Θεού.

Επίσης αναφέρθηκε και στον εορτάζοντα Άγιο Κοσμά αλλά και  στους Αγίους της Εκκλησίας μας τονίζοντας πως όλοι οι Άγιοι πρέπει να γίνουν παραδείγματα ζωής και οδοδείχτες στη ζωή μας.

Την παραμονή της εορτής τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης συμπροσευχούμενων Κληρικών της Μητροπόλεως μας, και πλήθους ευσεβών πιστών τονίζοντας στο κήρυγμα του μεταξύ άλλων ότι  ο Άγιος Κοσμάς εκ κοιλίας μητρός ξεκίνησε για  να δώσει  νόημα στη ζωή των ανθρώπων και να αποσκλαβώσει τους σκλαβωμένους από τους Τούρκους Νεοέλληνες της εποχής του μεταλαμπαδεύοντας το μήνυμα ότι πίσω από κάθε σκλαβιά, κρύβεται η ελευθερία του Θεού, η αληθινή ελευθερία η οποία δεν λέει κάνε ό,τι θέλεις, αλλά λέει απαλλάξου από κάθε πάθος και από κάθε βάσανο που σε δεσμεύει και σε υποδουλώνει ενώπιον του θελήματος του Θεού. ..

Περισσότερο φωτ. υλικό εδώ