Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Εορτάσθηκε στα Χανιά η Παναγία η Γοργοϋπήκοος

Εορτάσθηκε στα Χανιά η Παναγία η Γοργοϋπήκοος

Λαμπρά και πανηγυρικά εορτάσθηκε η Παναγία η Γοργοϋπήκοος  στον Ιερό Ναό της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Χρυσοπηγής Χανίων.

Ανήμερα της Θεομητορικής εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού τον οποίο πλαισίωσαν Κληρικοί της Μητροπόλεως μας, συμπροσευχουμένης της Καθηγουμένης της  Μονής Γερόντισσας Θεοξένης μετά της αδελφότητος και πλήθους ευσεβών προσκυνητών.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός και Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου  Επισκόπου Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνού  και συμπροσευχούμενων Κληρικών της Μητροπόλεως μας, της Καθηγουμένης της Μονής Γερόντισσας Θεοξένης μετά της αδελφότητος και πλήθους κόσμου.

Και οι δύο Αρχιερείς έδειξαν την χαρά τους και για το έργο της σύγχρονης Μονάδος Φροντίδος Ηλικιωμένων που με την βοήθεια της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής και της Περιφέρειας Κρήτης ολοκληρώνονται οι εργασίες και το οποίο έργο θα αποτελέσει ένα χέρι βοηθείας  στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας.