Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Εορτή λήξης 2ης Κατασκηνωτικής περιόδου στην Ι.Μητρόπολη μας

Εορτή λήξης 2ης Κατασκηνωτικής περιόδου στην Ι.Μητρόπολη μας

Μέσα σε ευχάριστη, φιλική και οικογενειακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η εορτή  λήξης της Β’ κατασκηνωτικής περιόδου  της Ιεράς Μητροπόλεως μας την οποία και ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός  με την παρουσία του.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των ανακαινισμένων αθλητικών εγκαταστάσεων με χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ.  Δαμασκηνός, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος Νιάρχος κ. Καθάριος Χρήστος και κα. Κουτρουμπούση Ασημίνα καθώς επίσης γονείς, συγγενείς και φίλοι των κατασκηνωτών.

Τα παιδιά προσπάθησαν να αποδώσουν μέσα από θεατρικά, τραγούδια και χορούς όσα αφομοίωσαν κατά την παραμονή τους στην κατασκήνωση, όλα δοσμένα με την παιδική αθωότητα και πρωτοτυπία, που ξέρει να προσελκύει και  να συναρπάζει μικρούς και μεγάλους.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τα παιδιά για τη συμμετοχή τους, τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους και τη στήριξη τους, τα στελέχη κι συνεργάτες για την ανιδιοτελή προσφορά και την αγάπη τους, τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη  που έχει  την ευθύνη της κατασκήνωσης για το ανύστακτο ενδιαφέρον που επιδεικνύει καθημερινά σε όλες τις κατασκηνωτικές περιόδους μαζί με το Γραφείο Νεότητος και την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής  για την αγάπη τους για παιδιά και το σημαντικό έργο που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη μέσω των κατασκηνώσεων.

Σύντομο Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του για τα παιδιά, επαινώντας τους γονείς και εγκωμιάζοντας την κατασκήνωση ως μια διέξοδο των παιδιών από την καθημερινότητα τους.

Τελος, τελέσθηκε η ακολουθία του αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό ενώ απηύθυνε λόγο ευχαριστιακό προς τους εκπροσώπους εξαίροντας την όλη προσφορά του Ιδρύματος Νιάρχος στους ανά τόπους της Χώρας μας και συγκεκριμένα στην κατασκήνωση και αναφερόμενος με γλαφυρό και μνημονιακό τρόπο στον ιδρυτή του Ιδρύματος κ. Νιάρχο Σταύρο.

Εκτενέστερη δημοσίευση εδώ