Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Εορτή Μεγάλου Βασιλείου και η Πρώτη του Νέου Έτους στην Ι.Μητρόπολη μας

Εορτή Μεγάλου Βασιλείου και η Πρώτη του Νέου Έτους στην Ι.Μητρόπολη μας

Η Δεσποτική Εορτή της Περιτομής του Χριστού και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου Επισκόπου Καισαρείας εορτάστηκαν με λαμπρότητα στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στον Παζινό Ακρωτηρίου με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού.

Κατόπιν με την ευκαιρία του εορτασμού της πρώτης ημέρας του Νέου Έτους, πραγματοποιήθηκε η Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου μας και συμπροσευχουμένων του Παν/του Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρου Εικοσιδέκα, κληρικών της Μητροπόλεως μας και σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου μας.

Στη συνέχεια ακολούθησε αγιασμός και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, στο Μέγαρο της Αντιπεριφέρειας.

Την τελετή ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης μας.

Ευχές για το νέο έτος απεύθυναν τόσο ο Σεβασμιότατος, όσο και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής, όπως και ο Βουλευτής Χανίων κ. Μανούσος Βολουδάκης, οι οποίοι ευχαρίστησαν τις παρευρισκόμενες αρχές για το έργο τους για την τοπική κοινωνία κι ευχήθηκαν τα καλύτερα σε όλους για το Νέο Έτος.

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης μοίρασε κομμάτια της πρωτοχρονιάτικης πίτας στους επίσημους καλεσμένους : στους εκπροσώπους των Πολιτικών Αρχών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – τους Δημάρχους Χανίων και Πλατανιά, σε Αντιδημάρχους όπως και στον πρώην Δήμαρχο Κισσάμου –, στους εκπροσώπους Στρατιωτικών Αρχών – στους Διοικητές του Πεδίου Βολής Κρήτης, της 115 ΠΜ και του Ναύσταθμου Κρήτης –, στο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, όπως στους Διοικητές του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής, σε Περιφερειακούς Συμβούλους, εκπροσώπους Κομμάτων, Επιμελητηρίων, και Ενώσεων Αποστράτων, στον Υποδιοικητή του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων, σε εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, όπως και στους Διευθυντές της Π.Ε. Χανίων και άλλων Δημοσίων Υπηρεσιών, σε εκπροσώπους Πολιτιστικών και άλλων Συλλόγων των Χανίων, και στους εργαζόμενους της Π. Ε. Χανίων.

Το φλουρί της βασιλόπιτας κέρδισε η Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Χανίων κα Σταυρούλα Μαρακάκη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ